Na de moord op Theo van Gogh is iedereen in Nederland ineens weer wakker geschrokken.
Het is alweer een overtuigend bewijs dat de overheid faalt in haar allerbelangrijkste, allereerste, primaire fundamentele taak: Zorgen voor de veiligheid van de burgers.

En als ze daar al in falen, kun je nagaan wat ze presteren op de zichzelf aangemeten secundaire taken als onderwijs, vervoer, zorg, cultuur en noem maar op.
Nu door de moord op Theo overduidelijk blijkt voor iedereen dat de overheid faalt, gaan de diverse onderdelen van die overheid elkaar de schuld geven. Een goede afleidingsmanoeuvre. Een particulier bedrijf zou dat niet hoeven te proberen.
Met veel bombarie wordt nu gezegd dat “ze gaan werken aan” het uitzetten van moslim fundamentalisten, gaan overwegen om dubbele nationaliteiten in te trekken en meer van die vaagheden.
Ondertussen wisten ze al lang dat (volgens de Telegraaf) er in Nederland 800 moslims rondlopen van de tafiris sekte die moorden als moreel middel verkondigen. Fijn dat de overheid dat weet en wist.
De meeste daarvan zijn illegaal in Nederland. Geweldig dat de overheid dat weet! En ze kennelijk dus gewoon laat loslopen!
De harde kern van 100 man van deze groep houdt zich bezig met de misdaad. Is het niet fijn dat de overheid dat allemaal weet? En toen? Deden ze een plas, en lieten alles zoals het was!
Van al de maatregelen die ze nu vertellen dat ze gaan doen, zien we nog lang geen resultaten. Er moeten nog heel wat andere dingen gebeuren.
De allerbelangrijkste maatregelen moeten zijn dat de overheid haar primaire taak van burgers beveiligen weer serieus gaat nemen, en al het andere gaat privatiseren.
Daarbij tevens het recht van de burger om zichzelf te beschermen weer in ere herstellen.
We zullen een dezer dagen hier verder op doorgaan. Als u ondertussen meer over de libertarische opvattingen wil lezen, neem dan de zoekfunctie op http://www.libertarian.nl :veiligheid en u vindt “meer dan u kunt lezen”!
Als u iedeeen/adviezen daarvoor hebt, geef zo onder reacties dan zullen we trachten die mee te verwerken in het volgend artikel over dit onderwerp.