Na de moord op Theo van Gogh konden we op TV en radio om de paar minuten horen dat iemand het had over: “Vrijheid van meningsuiting”. Vooral van personen als Job Cohen en Rita Verdonk!
Daarbij net doende alsof er in Nederland een Vrijheid van Meningsuiting bestaat! Die is er echter niet!

Bezoekers van deze site weten dat Vrijheid van Meningsuiting voor libertariërs een zeer groot goed is, en dat we daar altijd naar moeten streven. Het is zo belangrijk omdat bij het ontbreken van deze vrijheid, ook de andere vrijheden die we hebben in gevaar komen.
Als aanduiding dat er geen vrijheid van meningsuiting is, hoef je alleen maar te denken aan de verplichte politieke correctheid. Er zijn dingen die je niet mag zeggen zonder gestraft te worden. Zelfs als je je middelvinger opsteekt naar een politieagent, wordt je al beboet.
Het is dan “vreemd”om politici als Cohen en Verdonk te horen manipuleren met: DAT WILLEN WE NIET!
DAT NEMEN WE NIET. WE ZIJN NU OP EEN KEERPUNT!
Maar er is Vrijheid van Meningsuiting of het is er niet. Dit is net als zwanger zijn, een beetje zwanger zijn bestaat niet.
Dit staat er los van of je wel alles moet zeggen, of het netjes, fatsoenlijk is dingen te zeggen die een ander niet leuk vindt. Theo van Gogh ging daar erg ver in. Hij probeerde wel eens hoe ver hij kon gaan!
En je hoeft het daar niet mee eens te zijn, maar de essentie is dat een overheid je daar geen straf voor geeft.
Ook de opmerking dat er in Nederland veel meer mag gezegd worden dan in andere landen, doet er niet toe.
Libertariërs willen 100 % vrijheid van Meningsuiting. (In een vorig stukje hebben we verklaard dat dit niet inhoudt dat je iemand mag bedreigen! Ik neem aan dat dat duidelijk is)
Het is nuttig om dit onderwerp wat meer uit te diepen dan we nu in de spontane reacties op de moord van Theo kunnen doen. We zullen er nog wel op terugkomen.
Maar als u al wat libertarische artikelen hierover wilt lezen, kunt u op de site http://www.libertarian.nl onder andere de volgende artikelen vinden:
Pieter Cleppe – De vrije meningsuiting als basis van de menselijke beschaving
Nederland kent opnieuw een politieke moord, zeer korte tijd na de moord op Pim Fortuyn, toen het al geleden was van 1672 met de moord op de gebroeders De Witt. Cineast Theo Van Gogh, de opvolger van Pim Fortuyn als voorvechter van de vrijheid van meningsuiting in Nederland, werd in koelen bloede vermoord in de ochtend van twee november.
• Afshin Ellian – De gouden kroon voor achterlijkheid
Achterlijkheid is één van de kenmerken van het Ancien Régime en de daarin voorkomende feodalistische elementen.
• Dirk Verhofstadt – De grens over – Salman Rushdie
Salman Rushdie is bekend, niet zozeer door zijn boeken, maar wel door het ophefmakende doodvonnis dat over hem werd uitgesproken.
• Bart Croughs – De hypocrisie van Amnesty International
In theorie is Amnesty International een prachtige instelling.
• David Walter – Censuur in opmars
Het wordt steeds gevaarlijker om over controversiële onderwerpen te spreken. Ons recht op vrijheid van meningsuiting brokkelt beetje bij beetje af.
• Bart Croughs – De hypocrisie van Amnesty International
In theorie is Amnesty International een prachtige instelling.
Het bekende boek van Walter Block :”Defending the undefendable” brengt een van de allerbeste libertarische beschrijvingen van dit onderwerp.
Uw inbreng om tot goede conclusies te komen wordt op prijs gesteld.
Want dat is het begin naar de ACTIES die moeten komen om alles weer in een goede normale vrijheidssituatie terug te brengen.