Deze titel werd bij Tibor Machan spontaan opgewekt bij de recente Amerikaanse verkiezingen. Niet alleen door die verkiezingen maar vooral ook door de toestand en de procedures die in een democratie zo “normaal” geworden zijn.

Je ziet politici door het land reizen en beloven dat als je maar op hen stemt, dat zij dan anderen zullen laten betalen voor de dingen die jij graag wilt hebben.
Dit geldt voor politici van elke soort. Het zijn gewoon bendes misdadigers die belasting innen van hun slachtoffers en er mee doen wat zij willen. Een gruwel in de zogenaamde vrije maatschappij.
Het samenspannen van een groep tegen anderen, die wel of niet op hen hebben gestemd, is een verdorven, laag-bij-de-gronds proces.
Op die manier worden mensen ertoe gedwongen dat het door hen verdiende geld wordt uitgegeven aan zaken waar ze zelf tegen zijn. Zo worden er van dat geïnde, gedwongen betaalde geld onder andere ook de politieke partijen van de bende zelf mee gefinancierd.
Tibor vindt stemmen alleen maar verantwoord in gevallen als er geen gewelddadig gevolg van komt. Zoals voor het kiezen van een schoonheidskoningin. In alle andere gevallen is het gelijk te stellen aan een lynchpartij waarbij de “meerderheid” iemand ophangt zonder een gedegen rechtsproces.
Vrije mensen horen niet gedwongen te worden; niet door een enkelvoudige dictator en niet door de zogenaamde 51 % van de massa. Niemand, niet de dictator en niet de 51 % hebben een moreel recht om van iemand zijn eerlijke verdiensten af te nemen. Dat is gewoon roof!
Ook verzucht Tibor dat het jammer is dat het begrijpen van “Individuele Vrijheid” nog zo in zijn kinderschoenen staat. Miljoenen (miljarden?) mensen hebben nog geen flauw idee wat dat betekent.
Het idee dat jij de enige eigenaar bent van jouw leven en de vruchten van jouw arbeid, en dat jij daar soevereiniteit over hebt, is voor de mensheid nog zo nieuw en zo weinig begrepen, dat we met geduld verder moeten gaan.
———————————————
Tibor Machan is R. C. Hoiles Professor of Business Ethics & Free
Enterprise at the Argyros School of Business & Economics, Chapman
University, Orange, CA, a research fellow at the Hoover Institution,
Stanford University, and advisor on public policy matters for Freedom
Communications, Inc.
—————————
Het bovenstaande is mijn interpretatie en mijn mening. Het volledig artikel van Tibor Machan staat op de LIBERTARIAN INTERNATIONAL site:
http://www.libertarian.to/N…
Zie ook het voorgaande artikel: “Ik en Hullie gevoel”.

1 REACTIE

  1. Feitelijk is de mensheid blijkbaar nog in een zo achterlijk stadium dat er leiding nodig is. De hardste voorvechters van leiding zijn dus feitelijk de grootste imbecielen. Socialisten willen toch altijd alles voor anderen bepalen?

Comments are closed.