Het is al weer een paar dagen geleden dat de Afrikaanse Wangari Maathai de Nobelprijs voor de vrede ontving. Een gebeurtenis die me nog steeds verwondert.
Maathai beweert namelijk dat het aids-virus gemaakt is in de westerse wereld met het doel het Afrikaanse ras uit te roeien.

Dit lijkt op een “Wild West Story”, maar dat bewijst niet dat het niet waar is. Dat is ook moeilijk of niet te bewijzen.
Al mag zij natuurlijk in het kader van de VRIJE Meningsuiting zeggen wat ze wil.
Maar als je iemand een Nobelprijs geeft, dan moet die persoon toch wel achter zijn beweringen staan. En als een kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede bij zoiets belangrijks als aids-virus een grove beschuldiging maakt tegen haar westerse medemensen, dan is toch het minimum dat het Comité moet eisen, dat ze dat bewijst.
Of mag zij soms zeggen wat ze wil omdat ze zwart is? Als een blanke zegt dat zij een negerin is, loopt hij kans wegens discriminatie gestraft te worden. Ook dat is fout.
Wij vinden dat alle mensen gelijkwaardige mensen zijn. En iedereen mag iedereen een prijs geven. (Zolang het geen belastinggeld is). Maar het politieke geritsel er omheen keuren we af.