Spanje is het eerste EU land dat voor het accepteren van de EU-Grondwet een referendum zal houden. Dat is gepland voor 20 februari 2005. De politici zetten nu al alles op alles om te zorgen dat dat een (overweldigend?) JA gaat worden.
Immers als er één schaap over de brug is, volgen de andere veel makker!

De beide topbazen van de EU, Gerhard Schroeder en Jacques Chirac, zullen in de weken voor het referendum persoonlijk naar Spanje gaan om daar campagne te voeren. (te leiden?). Jacques is al begonnen met de Spanjaarden op te vrijen: “Spanjaarden jullie staan in de eerste rij; wijs de andere landen de weg met een massaal JA”.
Ik voorzie al dat als er straks in Nederland (en België?) een referendum komt, dat Gerhard Schroeder persoonlijk naar Nederland komt om Jan Peter aan het handje te houden bij het beïnvloeden van de stemmers.
Bedenk daarbij dat de meeste stemmers in dat referendum die grondwet wel niet helemaal gelezen zullen hebben, dan besef je met werk vuurwerk er hier gespeeld wordt.
Er is nog hoop: overtuig veel meer mensen van het gevaar en het verlies van vrijheid, dat ze alleen maar kunnen voorkomen door in dat referendum te zorgen voor: “EU – NEEN!”