Enige jaren geleden las ik dat men in Kopenhagen tegen betaling van een bepaald bedragen een straat iedere gewenste naam kan geven ( mits niet aanstootgevend. )

Het zal ongetwijfeld nog een aantal jarenduren alvorens ook Nederlandse bestuurderen op deze gedachte komen.
Hoeveel eenvoudiger immers is het om de status quo te handhaven volgens welke men de belastingbetaler uitperst teneinde de op deze wijze ontvreemde gelden te verdelen onder personen die hij niet kent voor doeleinden waar hij niet mee instemt!
Het veilen van straten waar men dan zelf een naam aan mag geven zou in Nederland tenminste tientallen miljoenen euros op kunnen brengen. We zouden dan vermoedelijk snel tegen betaling van een bescheiden bedrag een Ayn Randstraat en een Rita Jongenplein kunnen realiseren.
Hetzelfde is het geval met nummerplaten van automobielen. Veel weggebruikers zouden er immers een aardig bedrag voor over hebben om op de nummerplaat hun eigen naam of telefoonnummer te mogen vermelden. Dit zou waarschijnlijk tientallen miljoenen per jaar kunnen opbrengen.

Dergelijke wijzen van fondsenwerving zijn zo simpel dat het ons niet moet verbazen als politici decennia nodig zullen hebben om tot dezelfde conclusies te komen ( tenzij eenpoliticus een dergelijk plan kan aanwenden om zijn zakken te vullen).
En de belastingbetaler- hij zwoegde voort.

2 REACTIES

  1. In La Roche en Ardennen staan op de straatnaambordjes onder de namen bedrijven. Sponsering?

  2. [1] Ja, goed idee. Maar hoe voer je het uit. En nog mooier hoe zou het ons wat kunnen opleveren?

Comments are closed.