Ken Schoolland ontwikkelt daar een aantal interessante ideeën over.
Problemen die ontstaan door de uitoefening van geweld door de overheid hebben een oplossing; Die oplossing is dat mensen aan de overheid vragen om op te houden met het uitoefenen van geweld in hun naam. Kwaad wordt niet alleen veroorzaakt door slechte mensen, maar ook door goede mensen die toestaan dat in hun naam en in hun belang geweld wordt gebruikt.

Vertrouwen in een vrije samenleving betekent dat je vertrouwt dat de samenleving, zélf belangrijke waarden kan ontdekken, zonder dat de overheid een visie of doel aan de samenleving oplegt. Het opleggen van waarden aan een samenleving is een vorm van intellectuele gemakszucht, en heeft meestal slechte, onbedoelde bijwerkingen. Het verdedigen van waarden in een vrije markt vereist durf, inzet, en argumenten.
Het volledige artikel kunt u vinden op: http://www.libertarian.nl/N…
Ken Schoolland is de schrijver van het bekende boek “Jonathan Gullible”, in het Nederlands: “Jonathan in Kwasiland”. Dit boek is in tientallen talen vertaald.

Hij is ook de schrijver van een animatie waar waarin het libertarisme in 7 minuten op uitstekende wijze wordt verklaard. Deze kunt u vinden op de hoofdpagina van http://www.libertarian.nl
Zeer waarschijnlijk zal hij kunnen spreken op de LIBERTARIAN INTERNATIONAL SPRING CONVENTION 2005 in SOFIA op 2 – 3 april.