Duitsland en Frankrijk pleegden contractbreuk door zich niet te houden aan het contract (in marmer gebeiteld) waarin ze zich verplichtten om hun begroting niet boven de drie procent te laten uitkomen. Ze deden dat wel. En niet één, maar meerdere keren.
Maar hoe moet je nu in deze club je bazen straffen? Een hoop Blabla over gele en rode kaarten, een hoop gedreig, een hoop lekkere stoerheid, met als eind van het liedje dat er maandag 13 december besloten wordt om er maar niet meer over te praten!
Zal het zo ook gaan met het bedrog van Griekenland en Italië? Ik neem aan van wel. In ieder geval worden ze niet als misdadigers uitgezet uit de EU. Wedden?
Elke dag komen meer bewijzen dat het beter is om uit die club te treden. De weg om dat te doen is niet zo eenvoudig. De politici hebben de macht. Maar wel kun je laten merken dat je het niet eens bent door in het referendum een duidelijk teken te geven: “EU – NEEN!”