De Eu breidt uit en vrijers staan te dringen om er in te komen. Over Roemenië en Bulgarije is al geen twijfel meer. Turkije zal deze week enkele stappen dichterbij doen, en de Oekraïne maakt al avances.

Viktor Joesjtsjenko, die op 26 december de verkiezingen in de Oekraïne hoopt te winnen, heeft al een plan klaar. Eerst wil hij erkenning krijgen dat ze en “markteconomie” hebben en lid worden van de World Trade Organization, daarna geassocieerd lid van de EU, en dan volwaardig lid!
Eigenlijk zou iedereen blij moeten zijn dat iedereen bij “ons” in de club wil komen.
We vragen ons af of het een olievlek is die zich steeds uitbreidt of een strooppot waar al die vliegen op af komen.
Degenen echter die nadenken en de 200+ argumenten in deze rubriek op de Vrijspreker gevolgd hebben, weten wel wat we in de toekomst kunnen verwachten. De organisatie rammelt nu al, de druk van Brussel wordt steeds groter en daarom zou het beter zijn om maar uit die club te treden. De steeds toenemende omvang van de EU zal dat misschien wel makkelijker maken want het besturen van het logger wordende lichaam zal steeds moeilijker worden.
Wat we daarvoor kunnen doen, naast mogelijk andere stappen, is om er in ieder geval voor te zorgen dat bij het referendum duidelijk krijgen een overtuigend: “EU – NEEN!”