Annan is de Secretaris generaal van de United Nations. Hij wordt op dit moment beschuldigd van wanbeheer. Hij zou namelijk niet goed zijn omgesprongen, of zelfs meegeholpen hebben om geld van Irak te hebben weggesluisd.

Voor dat de oorlog in Irak begon waren er als gevolg van de eerste Irakese oorlog allerlei sancties tegen Irak. Omdat die zogenaamd problemen in de voedselvoorziening in Irak veroorzaakten, en daardoor kinderen de hongersdood stierven, werd een regeling “Oil for Food” in het leven geroepen.

Daarin speelden miljarden dollars een rol. Geld dat via Frankrijk op slimme manieren werd doorgesluisd en waarvan grote bedragen werden weggesluisd. Annan schijnt daar een rol in gespeeld te hebben.

Vooral vanuit de Verenigde Staten komen nu eisen dat Annan moet aftreden. Maar Annan krijgt steun uit Frankrijk, en Jacques heeft nu de hele EU zover dat alle EU-staatshoofden hun trouw aan Annan zweren!

Ergens stinkt het! Daarom zou het zo goed zijn die EU te verlaten. Begin daarom te werken om bij het Grondwet-referendum te komen tot een duidelijk “EU – NEEN!”