We hoeven hier niet te herhalen dat de overheid alles doet om meer grip op ieder individu te krijgen. Eén van de middelen die ze daarvoor gaat inschakelen is het verplichten om iedereen vanaf 15 jaar te verplichten om een Ausweis bij zich te hebben: Identificatie Plicht!

De wet is door de Tweede-Kamer aangenomen en gaat per 1 januari in werking.

Na het aannemen is er al een hele tijd reclame in de media. Elke keer prikkelt het als je bij het nieuws hoort dat je per 1 januari met een Ausweis moet lopen; dat zo’n papier wel geld kost, maar je wordt er veiliger door.

Dan moet ik telkens weer denken dat het toch jammer is dat het niet eerder is ingevoerd. Theo van Gogh zou dan nu misschien nog leven!

Nu is bekend gemaakt dat het niet bij hebben van die Ausweis je 50 euro gaat kosten. En vooral wordt er bij gezegd dat het Openbaar Ministerie er fel achteraan zal trekken, en zich hard zal opstellen.

Wanneer noem je een staat een politiestaat?

——————

Wanner je echt iets over identificatie wilt lezen, schaf dan aan:

“National Identification Systems: Essays in Opposition”Samengesteld door Carl Watner en Wendy McElroy

Uit de inleiding van dit boek:

“This is more than a book about national ID. It is about all forms of government enumeration, from the census of antiquity, to government naming practices, fingerprinting, social security numbers, and drivers licenses, to cutting-edge biometric technologies such as DNA, iris scans, or subcutaneous microchips capable of allowing those in charge to know where we are twenty-four hours a day via global positioning satellites. This book looks at the big picture of national ID: what it is, how it has developed, and how it might potentially change our society. It is also about those who have chosen to resist or oppose national ID schemes – from Gandhi’s satyagraha campaign in South Africa in 1906 to those Americans who refuse to be counted or carry a government number. These “Essays in Opposition” are intended to honor those whose consciences and principles do not allow them to “roll over” and acquiesce.”…

“Never before has there been a book devoted to the idea [of proving] that the logical outcome of government involvement in these areas (from government birth certificates to governmental databases and surveillance) is a 1984-style population control. That is why national ID systems have been called a ’trademark of totalitarianism’.”

National Identification Systems: Essays in Opposition

Edited by Carl Watner with Wendy McElroy; 308 pages, paperback.

$33.95 postpaid. Order from:

The Voluntaryist , P.O. Box 275-D, Gramling, South Carolina 29348, USA.