Uit de Telegraaf nav studie Algemene Onderwijsbond:
80% van de gemeenten geeft minder gelden aan onderwijs dan zij daarvoor van de overheid krijgen. De rest van het geld gaat op aan leuke dingen als rotondes, uitbreiding van het stadhuis of subsidie aan de toneelgroep.
Hoeveel bedrijven zouden kunnen blijven bestaan als ze het geld voor bestelde goederen en diensten aan andere zaken zouden uitgeven en mindere dan de bestelde kwaliteit leverden?

Nu krijgen de libertariers vaak het verwijt : hoe doe je het dan met het onderwijs, de zwakken etc.
En worden we vaak veroordeeld als utopisten en veel te veel op de vrije markt gericht, want hoe komt er dan onderwijs voor de zwakken en allochtonen?
Het beste antwoord wordt door bovenstaand verloederings-citaat ingegeven: en hoe goed gaat het dan wel als de overheid het doet??
Gevolgd door de vraag of je iets mag stelen om het (vaak op zeer inefficiënte wijze) aan een ander te geven?
Ken Schoolland ( what’s in a name) http://www.libertarian.nl/N… geeft het nog veel uitgebreider en gefundeerder aan.
Het is dus geen kwestie van verzuurd commentaar als ik hier weer eens wat overheidsfalen aan de dag leg: ik vind het ook vervelend als vandaag het Centraal Planbureau ons weer volledig gelijk geeft in het volslagen onnut van de Betuwelijn, wel weer 2000 euro van u verprutst, die u liever in eigen vrijheid aan goede doelen, allochtonen, of vakantie had kunnen besteden. Het is hier voor mij een kwestie om aan te geven dat die almachtige overheid helemaal niet het beste alternatief is want… zie wat voor fouten ze maakt.

Door dan met positieve alternatieven te komen, waarbij konsekwent de vrijheid van het individu en de markt naar boven komen en aan te tonen dat het dus wel beter kan, hoop ik dat u dit soort artikeltjes, via het doorsturen van de url link, naar uw e-mail adressen tot verdere uitbreiding van onze oplossingen kan leiden. Maar u mag natuurlijk ook lui achterover blijven leunen en niets doen: ik doe maar een suggestie, want ik wil geen macht over u!
Oja, nog even de libertarische oplossing voor het scholingsprobleem:
http://www.libertarian.nl/N…
http://www.libertarian.nl/N…
zijn slecht 2 van de vele artikelen die hier een positief alternatief aangeven. Inmiddels is deze site al zo vol dat er altijd wel een libertarische oplossing bedacht is. De zoekmachine helpt u er wel aan.
En zo niet? Dan is die oplossing makkelijk af te leiden: het voordeel van een konsekwente filosofie!