De Telegraaf meldt dat de Provincie Zuid-Holland het zonder Hypermarkten moet doen. Dit zijn mega-grote supermarkten of warenhuizen in buitenwijken met ruime en gratis parkeerterreinen waar je lekker makkelijk en uitgebreid inkopen kan doen. Deze winkels heb ik in diverse buitenlanden bezocht en vind het gemak en de enorme keuze die je daar hebt geweldig, maar ik zal dit exotische verschijnsel nabij huis voorlopig niet mogen meemaken.

De Provincie Sovjet (ook wel bekend als Gedeputeerde Staten) heeft in al zijn wijsheid anders beslist, en het zal mij niet verbazen als de andere Sovjets het beleid entousiast overnemen.
Lees voor meer het informatie het kranteartikel op: http://www.telegraaf.nl/bin…

Als eenvoudige burger die in een poppenhuis moet wonen in een Madurodam zonder parkeerplaatsen en alleen maar ‘Micromarkten” in de buurt heeft waar de keuze zeer beperkt is, ben ik natuurlijk heel tevreden over dit zoveelste staaltje planeconomie waarbij staatsbeambten menen te moeten bepalen namens mij, waar ik behoefte aan heb. De officiele smoes is dat men ‘verpaupering’ van de binnensteden wil voorkomen maar de boel verpaupert zowiezo wel dankzij deze bemoeizucht. Als mensen de stadscentra beu zijn is dat vermoedelijk door de idiote parkeertarieven en het uniforme winkelaanbod.

Ik wil op deze plaats onze wakkere Kameraden van de Sovjet van Zuid-Holland van harte feliciteren met hun wijze beleid. Fidel Castro en Kim Jong Il zullen ongetwijfeld apetrots zijn op jullie – verzetshelden tegen het Kapitalistisch Wereldimperialisme!

Alleen vraag ik mij nog af: RTL-Z wist gisteren te melden dat Nederland alweer het kneusje van de Europese economieklas is en dat wij opnieuw in recessie gaan met de economie. Hoe zou dat toch komen, misschien dankzij alle ‘deregulering’ en vijandigheid tegen alles wat nieuw is in de markt?
De electronica-hypermarkt “Mediamarkt” blijkt van alle winkels in Nederland de publieksfavoriet. Waarom is deze nog niet verboden door de Sovjets… deed men een tukje toen die open ging?

Door Jansen