Vanavond las ik weer een beschouwing over de EU-Grondwet waarin er weer eens op werd gewezen dat de Nederlandse grondwet straks volledig ondergeschikt wordt aan deze EU-Grondwet.

Nederlanders kunnen zich dan helemaal niet meer beroepen op hun eigen Grondwet. Die is bij aanname van de EU-Grondwet dus waardeloos geworden.

Bedenkend dat het gros van de Nederlanders niet eens weet wat in hun eigen Grondwet staat, en dat die dan gaan stemmen in een referendum over de prioriteit van de EU-Grondwet, doet me in stomme verbazing stilstaan. En dan begin ik te denken dat mijn vrienden, die generaliserend zeggen dat “de mensen denken helemaal niet”, meer gelijk hebben dan ik zou wensen.

Er is nog maar één redding: De mensen die wel denken moeten meedoen aan het referendum. Dat zullen allemaal neen-stemmers zijn.

Als zij dan nu ook nog proberen zoveel mogelijk anderen ook tot neen-stemmen te bewegen, dan is nog niet alles verloren.

Zorg voor een overweldigend: “EU – NEEN!”