maandag, 13 december 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Socialisten zorg over “neo-liberale” Commissie

Socialisten in het Europarlement maken zich zorgen over wat zij noemen het “neo-liberale” gehalte van de Commissie. Zij vrezen dat daardoor sociale (ze bedoelen socialistische), milieu en arbeidszaken te weinig aandacht zullen krijgen.

Daarom hebben ze al een motie ingediend, die de komende week behandeld gaat worden, om een “Europees economisch sociaal plan” te ontwikkelen. Waarin dan veel aandacht moet komen voor publieke diensten, sociale integratie en betere werkcondities.
De socialisten hebben ook al gedreigd dat als ze te weinig hun zin krijgen, dat ze dan het leven voor de Commissie wel moeilijk zullen maken. Zonder de steun van de socialisten kunnen heel veel zaken niet door het Parlement komen.
En als wij daarbij een levensgroot vraagteken zetten bij het “liberale” niveau van de zittende “neo-liberalen” dan moeten we ons hart vasthouden. Maar beter is uit die EU te treden. Wat we allemaal daarvoor nu op korte termijn kunnen DOEN, is zorgen voor een overweldigend teken bij het grondwetreferendum:
Zorg voor “EU – NEEN!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.