De Volkskrant van Zaterdag 4 december 2004 bericht op de voorpagina:

“Kabinet hield vervolging kernreactor Petten tegen

Door Ferry Haan en Sanne ten Hoove

DEN HAAG – Het kabinet heeft tot woede van het Openbaar Ministerie voorkomen dat de kernreactor in Petten wordt vervolgd wegens ernstige milieudelicten. Inspecteurs troffen in september 2003 ‘Oost-Europese toestanden’ aan rond de reactor, maar mochten hiertegen niet optreden.”

De kernreactor is tegenwoordig een Europees project en zou niet meer onder Nederlandse jurisdictie vallen. Bovendien zou het verantwoordelijke Euratom strafrechtelijke immuniteit genieten…

Uit het artikel blijkt in elk geval wel, hoe de Nederlandse Regering en de Europese Unie permanent samenzweren tegen de Nederlandse burger. Minister Bot heeft zijn bevoegdheden weer eens verre overschreden (zoals bij ministers en EU-politici trouwens algemeen gebruikelijk is).
Het is trouwens niet de eerste keer, dat de (on)veiligheid van de reactor van Petten in het nieuws is.

Ik wil herinneren aan de alarmerende persberichten in septmber 2002, toen onder andere bleek hoe droevig het met de veiligheidscultuur van “Petten” gesteld is.

In dit geval gaat het zelfs het PvdA-Kamerlid Simons te ver. Hij heeft aangekondigd het kabinet volgende week hierover aan de tand te voelen.

En dan te bedenken, dat de lidstaten dagelijks worden opgezadeld met EU-regelgeving, waaronder allerlei zogenaamde veiligheidsmaatregelen. Denk aan Europese veiligheidsverdragen en veiligheidsoperaties, voedselveiligheid, veiligheidsriemen, etikettering, Europese milieumaatregelen, etc. etc. etc.
Wij vragen ons af, hoe lang de samenzwering van Nederlandse en Europese politici en instellingen nog door kan blijven gaan, de gezondheid van de burgers van de Europese Unie op het spel gezet wordt en deze Europese nucleaire “veiligheid” anders gezegd “terreur” nog zal duren.

5 REACTIES

 1. linda is pinda ze wil met Elco
  en ze leefden gelukkig en lang met 19 kinderen.
  maar ze gingen later scheiden omdat linda met Ties wil dat was een grote ramp voor haar man Elco en de 19 kinderen.
  maar uitendelijk ging et niet door,
  omdat linda een oma werd en Elco een opa. dus wou Ties niet meer met haar omdat ze lelijk en oud werd.
  maar het gezien bleef wel met elkaar.
  dit was het levensverhaal van ons.

  xxxxnam Linda en Elco

 2. [4] Typisch geval van ’trollen’. Gevallen die niets beters te doen hebben met hun leven dan te klieren op internet.
  Gooi maar weg…

Comments are closed.