Geert Wilders heeft zich duidelijk uitgesproken om tegen de EU-Grondwet te stemmen!

Dit werd zelfs op het NOS-nieuws verkondigd!

Hoewel we nog geen goed inzicht hebben over het programma dat Wilders met zijn nieuwe politieke partij gaat brengen, is dit een positief punt. Hij staat wat die EU-Grondwet betreft helemaal aan onze kant.

Of hij ook tegen de EU is, vragen we ons af. Als hij verkondigt “sociaal-liberaal” te zijn, kan dat vanalles betekenen. (Zie onze Begrippenlijst). “sociaal” wordt in de politiek veel gebruikt ipv “socialistisch”.

Omdat Wilders nogal wat media-aandacht krijgt, is het goed om ook bij de libertarische actie “EU – NEEN!” daarmee rekening te houden en er op af te stemmen.

Het NOS bericht laten we hier voor uw informatie volgen:

Wilders: “stem tegen EU-grondwet” 22-12-’04

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders roept op om volgend jaar tegen de Europese grondwet te stemmen. In het Radio 1-Journaal zei hij dat hij zo wil protesteren tegen de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU.

De Tweede Kamer stemde gisteren in met het besluit om met Turkije te gaan onderhandelen over lidmaatschap van de EU. Wilders zegt dat uit verschillende peilingen blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders tegen toetreding van Turkije is.

‘Nee’-campagne

In de Europese grondwet is onder meer geregeld dat lidstaten met veel inwoners meer invloed krijgen dan kleinere landen. Als Turkije toetreedt, zou het een van de grootste lidstaten worden.

Wilders denkt dat Turkije dan te veel invloed zou krijgen op wetten in Nederland. Het Kamerlid zegt dat hij een actieve ‘nee’-campagne gaat voeren.

Of het referendum, dat komend jaar moet plaatsvinden, er komt is overigens nog niet helemaal zeker. De Eerste Kamer moet er nog mee instemmen.