Criminelen mogen hun kosten inbrengen bij het verrekenen van hun straf.

Recent verscheen een 46-jarige bankovervaller uit Roermond voor de rechter.De goede man werd veroordeeld tot 4 jaar onvoorwaardelijk en terugbetaling van de hetgeen hij had buitgemaakt (6600 euro).Tot zover niks aan de hand.

Echter onze bandiet had , om z’n overval te kunnen plegen een revolver aangeschaft voor 2000 euro en die 2000 mag hij als beroepskosten aftrekken van de 6600 euro die hij moet terug betalen.

Klinkt behoorlijk bizar maar zo legt een ambtenaar van justitie uit , het is niet niet ongewoon.Kosten die een crimineel maakt om een strafbaar feit te kunnen plegen,mag ie aftrekken en ” de overvaller van de bank in Chaam moest dat wapen aanschaffen om die bank te kunnen beroven.Het klinkt misschien een beetje raar, maar zo is de wet.”

http://www.telegraaf.nl/bin…

Mark (aka Cincinnatus)