Donner en Remkes komen met voorstellen die de vrijheid beperken:

*Verdachten* van terreur kunnen, als het aan hen ligt, worden uitgesloten van basale rechten zoals werken waar je wilt en gaan en staan waar vrije burgers mogen gaan en staan.

Mensen die zich met radicale ideologie inlaten kunnen een meldingsplicht krijgen. Eens in de zoveel tijd moeten zij op het politiebureau verschijnen. Ze krijgen ook een straatverbod: ze mogen niet op luchthavens, het Binnenhof of in de buurt van bedreigde personen komen. En ze krijgen een beroepsverbod: ze mogen geen les geven op scholen en niet preken in de moskee.

Wat is die radicale ideologie? Hebben Wilders, Marijnissen, Libertariers, Andersglobalisten een radicale ideologie? Als de regering dat per beleidsnota bepaalt is dat zeer wel mogelijk!!

Denk nu niet: “Ik heb toch niets te verbergen”, want dat heb je wel. Misschien is straks het hebben van een niet-politiek correcte visie, Als blijkt dat je Wilders of Marijnissen of een ieder ander die kritisch is over de bestaande toestand wel ziet/zag zitten ben je straks wel “terreurverdachte”. Ik ben niet zo naief om te denken dat deze wet alleen zou gelden voor baardige mannen in lange jurken. Ook jij en ik lopen gevaar beperkt te worden in beroepskeuze, bewegingsvrijheid of zelfs om opgesloten te worden.

Onze regering, die zegt onze “vrijheid” te beschermen tegen terreur toont zich hiermee een groter gevaar voor onze vrijheid dan Al Qaida.

Door Klassiek Liberaal