Gisteravond laat viel ik in een TV uitzending waarin Hirsi Ali aan het debatteren was met een aantal,vooral jongere personen, waaronder veel (alle?) moslims. Het bleek de zender NMO, Nederlandse Moslim Omroep te zijn.

Hirsi Ali beheerste de debattechniek heel rustig en wist haar mening goed over de vloer te krijgen. Ze had kennelijk voordat ik keek herhaald dat “de profeet” pervers was door seks te hebben met een 9-jarig meisje en dat de Islam een achterlijke of achtergebleven godsdienst is.

Enkele moslimvrouwen lieten duidelijk blijken het daar niet mee eens te zijn. Zij verdedigden zich goed, maar dat ging toch in een sfeer van vrouwelijke onderdanigheid aan de man.

Wat me echter het meest verwonderde is dat Hirsi Ali op een gegeven ogenblik haar stellingen ging verklaren door te stellen dat het achterlijke en de perversheid nu door onze maatschappij zo worden beschouwd. Dus niet dat ze pervers en achterlijk ZIJN.

Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: “De Islam is een heel mooie godsdienst” en dat ze niets tegen de Islam had.

Gaat ze hier “het midden van de weg” zoeken? Dan moet ze toch wat meer van Ayn Rand lezen. Die stelt duidelijk: “There is no middle of the road”. Bij het mengen van goed en kwaad is er alleen het kwaad dat wint.

Zoals we hier al vaker gesteld hebben, als extreem-islam extreem slecht is, is gewoon- islam gewoon slecht, en een beetje islam een beetje slecht.

Het zou nuttig zijn om de vraag op te lossen of de islam godsdienst op zich slecht is. Als dat niet zo is, dan zouden moslims veel minder allemaal over een kam geschoren moeten worden. Want dan zijn er terroristen die “ook” moslim zijn, en niet omgekeerd. Als dat wel zo is, dan zouden we inderdaad van alle moslims af moeten.

Met alle consequenties van dien. En zeker niet moslims en imans in Nederland gaan opleiden.