Wij hebben vanaf het begin van de hele escapade gezegd dat je bij dergelijke zaken wel weet waar je begint, maar niet waar (wanneer) dat je eindigt. Onze eerste voorspelling dat de troepen langer zouden blijven, is al bewaarheid. Ze zijn al 8 maanden langer gebleven dan de oorspronkelijke bedoeling.

Het begint er nu steeds meer op te lijken dat ook onze tweede voorspelling uitkomt. Namelijk dat op medio maart niet alle NL troepen, of de gehele Nederlandse bemoeienis afgelopen zal zijn.

Misschien is het voor sommige van de VrijsprekerBezoekers interessant om morgen (zondag) eens te kijken naar “Buitenhof” waar onder andere over dit onderwerp wordt gediscussieerd.

(Ook het “werkloosheidsonderwerp kan interessant zijn. Alleen al voor het waanidee dat de overheid dat zou kunnen oplossen. Dat zou alleen kunnen als ze de ondernemers vrij zouden laten! En dat duurt nog wel even!)

Buitenhof kondigt aan:

> Halt aan de werkloosheid

Ondanks alle maatregelen van het kabinet heeft Nederland de snelst stijgende werkloosheid van de 25 landen in de Europese Unie. Wat gaat minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Aart Jan de Geus (CDA) in 2005 doen om meer mensen aan het werk te krijgen.

> Blijven of weggaan?

In de Tweede Kamer en binnen het kabinet is er steeds meer twijfel over de vraag of de Nederlandse militairen in Irak niet beter langer kunnen blijven. In Buitenhof een discussie hierover met Hans van den Broek, oud-minister van Buitenlandse Zaken, Hans Couzy, oud bevelhebber der strijdkrachten en Adriaan van Vuren, generaal-majoor buiten dienst.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud.