Na de tsunamiramp doen veel privé-organisaties en individuelen hun best om de slachtoffers met geld of goederen te helpen.

Dit is een volkomen terechte actie. Maar de Nederlandse (en andere) overheid zou geen geld moeten geven.

Waarom niet? Omdat het niet hun eigen geld is.

Iedere cent die de overheid uitgeeft, is afgenomen van de belastingbetaler. We zijn al jaren gewend dat dat geld dan naar allerlei zaken gaat waar we het niet mee eens zijn. En het wordt dan nog eens verspild ook.

Een vraag die gesteld moet worden, is met welk recht is die overheid zo genereus? Met welk recht geeft zij het door de belastingbetaler verdiende geld zo gemakkelijk weg?

Dat zij er zo gemakkelijk mee weg komen, komt door de breed geaccepteerde mening dat het “algemeen belang” gaat boven het belang van het individu. En dat de sterkste schouders de zwaarste lasten MOETEN dragen. Deze verdorven moraliteit van het altruïsme heeft de maatschappij nog steeds zo doordrongen, dat dergelijke overheidshandelingen gewoon doorgaan.

Al is het weer de zoveelste schending van de rechten van het individu.

Degenen die zelf wat willen doen om de tsunamislachtoffers te helpen, doen dan ook beter om dat zelf te organiseren of via privé organisaties.

De libertarische Stichting LIFHAS is daar één van.

Zie https://www.vrijspreker.nl/b…

—————————————

Dit bewerkt naar oorspronkelijk artikel van Ayn Rand Intitute

van David Holcberg: http://www.libertarian.to/N…

Zie ook van Bumper Hornberger: Our Colletive Goodness:

http://www.libertarian.to/N…