U kent waarschijnlijk het oude bijbelverhaal van de mensen die een toren wilden bouwen tot in de hemel, maar toen getroffen werden door een spraakverwarring omdat iedereen een andere taal ging spreken.

Op dit moment zijn er in Brussel politici die een groot machtig wereldrijk willen stichten, die (jammer genoeg nog maar op relatief kleine schaal) ook door een soort taalprobleem getroffen worden. Al gaat dat deze keer ten koste van de belastingbetaler.

De kosten voor het vertalen van al die Eurodocumenten in al de talen van de lidstaten gaat in de richting van een miljard euro per jaar. De kosten halen dat nog niet helemaal omdat er nog niet genoeg vertalers aangetrokken konden worden..

In 2003 waren de kosten voor vertalen van documenten nog “maar” 549 miljoen euro, maar na de recente uitbreiding stijgen die tot 807 miljoen. En daar komen de tolkdiensten van 238 miljoen nog bij.

Ieder normaal bedrijf zou gewoon zeggen dat Engels de voertaal wordt/is en dat iedereen dat maar moet leren.

Al meer dan 50 jaar geleden was het mogelijk bij de nonnen in Vugt elke willekeurige taal binnen 10 dagen te leren. Als dat nu eens van elke parlementariër en ambtenaar geëist werd voordat hij/zij mocht solliciteren, dan was er al weer een enorme kostenbesparing bereikt.

Maar zo slim zijn die jongens en meisjes daar niet. Ze hebben nu heel veel (onproductieve) banen in het leven geroepen. Zo zorgen ze voor werkgelegenheid!

Dit soort mensen als je leiders kun je missen als kiespijn. Daarom maar één oplossing: Uit die EU.

Om te beginnen nu zorgen dat de EU-Grondwet wordt afgestemd,

dus: “EU – NEEN!”

2 REACTIES

 1. Hoi,

  Voor mijn werk wil ik graag mijn Duits perfectioneren. Nou heb ik gehoord dat je daarvoor bij de "nonnen in Vugt" moet zijn. Maar helaas kan ik hiet niks over vinden op het internet. Wel werd er in het bovenstaande artikel hierover gesproken. Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe ik aan meer informatie kan komen over de "nonnen in Vugt"?

  Groetjes Marloes

 2. [1] Marloes,

  http://www.reginacoeli.nl/n

  Bedrijfsgegevens

  Taleninstituut Regina Coeli bv
  Martinilaan 12
  5262 BR Vught
  Postbus 2055
  5260 CB Vught
  Telefoon +31 (0)73 6848790
  Telefax +31 (0)73 6563455
  E-mail rcmail@reginacoeli.nl
  KvK ‘s-Hertogenbosch: 160.584.85
  BTW nummer: NL007646367B01
  Succes.

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.