In vroeger jaren werden gestudeerde kneuzen naar de koloniën verscheept waar ze de inboorlingen mochten lastigvallen en verder weinig kwaad konden.

Sinds de wingewesten ons zijn ontvallen en wij ook geen Siberië hebben als alternatieve parkeerplek zijn deze kneuzen over ons.

Een belangrijk contingent daarvan, de juristen, zijn ambitieuze jongens en meisjes doorgaans te stom om iets knaps te leren en daarom dan maar rechten hebben gedaan, dat kan zelfs de cavia van mijn dochter.

Het probleem hier is dat niet iedereen een Moskovisch is en dat het aantal nuttige banen voor deze figuren erg beperkt is. De weinige uitschieters komen bij de knappe kantoren terecht, een paar kunnen aan de bak met het verzinnen van dubieuze kleine lettertjes voor fietsverzekeringen of iets dergelijks terwijl voor de rest slechts de overheid overblijft want daar kan echt iedere zwakbegaafde terecht.

Het resultaat is dat we worden geteisterd door volslagen idioten zoals Dokters-van Leeuwen, Donner, Winnie Sorgdrager, De Wijkerslooth en de Adolph Eichmann van de flitspalen Spee om maar eens wat prominenten te noemen die zoals gebruikelijk in socialistische dictaturen voornamelijk dankzij hun partijboekje tot grote hoogten zijn geklommen.

En dat is nog maar het waarneembare topje van deze justitiele mestberg waar duizenden anonieme officieren van justitie, rechters en andere politieke juristen in ambtenarenbaantjes dagelijks bezig zijn de rechtstaat te ondermijnen door stelselmatig de meest onvoorstelbare- en bizarre beslissingen te nemen die altijd tegen ieder normaal rechtsgevoel indruisen.

Dit systeem werkt dus duidelijk niet. Wellicht is het beter om de rechters, hoofdcommisarissen (sheriffs) en officieren van justitie periodiek via verkiezingen voor maximaal 4 jaar te benoemen zodat deze zich aan de bevolking moeten verantwoorden en niet aan partijbonzen.