Het doorsturen van Vrijspreker-artikelen helpt wel. Toen we onlangs vernamen dat Geert Wilders naar Amerika ging om zijn kennis te verdiepen, hebben we op aanraden van een van onze bezoekers, een stukje aan Geert doorgestuurd met het advies om in Amerika toch zeker te proberen te praten met de LP, met Michael Badnarik (de meest recente LP-Presidentskandidaat), en Harry Browne (de LP Presidentskandidaat van de twee voorlaatste verkiezingen).

Het is nooit zeker of de betreffende persoon de doorgestuurde berichten ook zelf onder ogen krijgt. Maar het gebeurt wel regelmatig, zoals we aan de ontvangen antwoorden kunnen constateren.

Tot ons groot genoegen lezen we nu betreffende Wilders in de NRC van afgelopen weekend, dat Wilders inderdaad met de Libertarian Party heeft gesproken.

Wel, wetende dat de LP de enige morele party in de USA is, kan dit alleen maar positief werken. Nu maar hopen dat Geert er echt iets van geleerd heeft, en dat gaat toepassen in zijn programma. Wat we tot nu toe van hem gezien hebben, is hij nog ver af van een compleet libertarisch programma.

Maar “belastingvermindering” en “kleinere overheid schijnen hem wel aangesproken te hebben. Benieuwd er mee gebeurt.

Of de (eveneens in NRC genoemde) gesprekken met de Amerikaanse Neo-Conservatieven, die vooral achter Bush staan, daar ook gunstig voor zijn betwijfel ik. Lees daarover ook het artikel van Ron Paul (de enige libertarische politicus in de US senaat) “Neo-Conservatives, not “neo” and not “conservative”” op de LIBERTARIAN INTERNATIONAL site:

http://www.libertarian.to/N…