In BN/deSTEM staat een verslag van de redactie buitenland vanuit Praag met het Tsjechische Europarlementslid Vladimir Zelezny. Dat ging over de stemming van afgelopen woensdag over de EU-Grondwet in Straatsburg. Hij vertelde dat een Britse vrouwelijke collega door de veiligheidsdienst op de grond werd gegooid en zodanig geschopt dat ze zich door een arts moest laten behandelen.

De veiligheidsdienst had namelijk opdracht om alle posters met NEEN te verwijderen. Toen de collega haar poster niet wilde afgeven, gebruikte de beambte geweld.

Een andere vrouwelijke collega had een T-shirt met “Not in my name” en werd achterna gezeten toen ze wegrende om handtastelijkheden te voorkomen.

Alleen posters met JA werden toegestaan. Het leek wel of de communistische tijd was teruggekeerd zei Zelezny.

Misschien moeten we dit relativeren, maar het neemt niet weg dat het toch een belangrijk teken aan de wand is. We moeten dit zeker niet onderschatten. We weten dat politici tot alles in staat zijn als hun doel in gevaar komt. Alles moet dan wijken voor hun “algemeen belang”!

Van de 22 Nederlandse parlementariërs hebben er, voor zover ons thans bekend, slechts vier NEEN gestemd:

-BELDER, Bastiaan (CU/SGP) – BLOKLAND, Johannes (CU/SGP) – LIOTARD, Kartika Tamara (SP) en – MEIJER, Erik (SP)

Wie weet hun e-mail adressen? We willen hen wel een compliment en verwijzing naar de Vrijspreker sturen waar ze nog meer ammunitie kunnen vinden om standvastig te blijven!

Hoe zal dit straks gaan bij een referendum en dergelijke?

Lopen wij dan ook gevaar?