Het kabinet weigert om ME, het chronisch vermoeidheidsyndroom, als ziekte te erkennen, dat heeft minister Hoogervorst van Volksgezondheid bekend gemaakt.

Nou wil ik in het midden laten of dit wel of niet terecht is en of de staat daar eigenlijk wel iets mee te maken heeft maar ik dacht niet dat het kabinet bestaat uit geschoolde geneesheren. Meneer Hoogervorst zelf heeft geschiedenis gestudeerd en is ergens een stukkie beleidsmedewerker geweest op financiën, 3x nix dus terwijl de rest van de regering bestaat uit sociologen, politicologen en juristen zodat ik mij afvraag of dat nou net de juiste personen zijn om meningen te uiten over medische zaken.

De gezondheidsraad, bestaande uit medisch geschoolde lieden heeft onlangs bepaald dat ME wel een ware ziekte is zodat de beslissing of een ziekte wel of niet echt is niet langer op medische- maar op politiek budgettaire gronden wordt genomen.

Ik heb zo het vermoeden dat de regering binnenkort alle ziektes zal uitbannen.