Enigszins verbaasd hoorde ik gisteren dat Rita Verdonk drie Immans het land ging uitzetten.

Nog verbaasder werd ik toen bleek dat de Burgemeester, Sakkers, van Eindhoven vertelde dat hij niet was geraadpleegd. Zelfs dat hij een eigen spionagedienst had, die gerapporteerd had dat er niets verkeerds aan de hand was met deze Immans.

Kunnen ze dan nooit iets goed doen?

Later komen er dan nog berichten dat die jongens “geen strafbaar feit” hebben begaan. Nou, dan steek je helemaal je handen in een wespennest!

Om over het geheel een libertarisch oordeel te vormen vragen we ons af:

— Hoe zijn die Immans eigenlijk in-gezet? Zijn ze op eigen gelegenheid gekomen en hebben ze zich hier gevestigd zonder enige subsidie? Of heeft de overheid hun verblijf eerst aangemoedigd door hen belastinggeld toe te stoppen?

Hetzelfde geldt voor hun podium, de Moskee. Is dat zelfgefinancierd, of is dat ook door de belastingbetaler betaald?

— Hoe staat het met de Vrijheid van Meningsuiting? (VvM). Het schijnt dat die Immans “Salafisten” zijn. Wat dat inhoudt, is me niet bekend, maar het schijnt niet (geen strafbaar feit!) aan te zetten tot moorden.

Die leer schijnt volgens de AIVD wel “anti-westers” te zijn en “op gespannen voet te staan met integratie”.

De logische consequentie van dit punt is dan dat alle andere Immans in Nederland die dezelfde leer verkondigen, ook moeten worden uitgezet.

Aardige bijkomstigheden zijn nog dat een van de drie al een hele tijd uit Nederland weg is, en dat de andere twee al 6 tot 10 jaar in Nederland zijn! Zo lang heeft het dus geduurd eer de AIVD achter “iets” kwam!

Als we die gronden vergelijken met de Vrijspreker die “anti EU” is, en op “gespannen voet staat met integratie van Nederland in de EU”, moeten we dan verwachten dat wij eerstdaags ook worden uitgezet?

1 REACTIE

  1. het geen wat u zich afvraagt vind ik erg suggestief want wat ik uit het stuk opmaak is dat u dit stuk met maar een doel heeft geschreven namelijk meegaan in de alsmaar voortdurende hype over of imams verkeerd bezig zijn, en het al dan niet gebrekkige optreden van de aivd. ik vind banmlijk dat er belangrijkere dingen zijn waar we ons druk over moeten maken namelijk hoe komt het dat de pers er heel erg op is gefocust problemen in de hoek van de islamitische gemeenschap zo breeduit naar buiten te brengen. is het vanwege het belang om dit uit te geven of speelt de media enkel en alleen in op het alsmaar voortdurende spektakel rondom de islam binnen nederland?want als dit het geval is zijn er al een aantal moskeeen en kerken in de fik gevlogen door toedoen van de media.

Comments are closed.