Door financieel wanbeleid van de staat kunnen verpleeghuizen geen fatsoenlijke dienstverlening meer leveren: er is te weinig geld en daarom te weinig personeel.

Om die slechte dienstverlening tegen te gaan komt staatssecretaris Ross zoals staatsgewoonlijk met precies de verkeerde maatregelen: vliegende brigades, klokkenluidersregelingen, meldpunten en vooral een ’top’ manager uit het bedrijfsleven die de gang van zaken wel eens even zal evalueren.

Dat belooft heel veel dikke rapporten.

Ook zullen speciale teams bestaande uit ervaren managers, verpleeghuisartsen en verpleegkundigen door het hele land worden ingezet om verpleeghuizen die er een potje van maken snel weer op het rechte pad te brengen terwijl vele deskundigen (?) de logistieke processen binnen de verpleeghuizen tegen het licht zullen gaan houden.

Dat belooft zelfs nog meer dikke rapporten.

Kortom: heel veel bureaucratie met nog meer nutteloze ambtenaren die elkaar prettig gaan amuseren. Het zaakje gaat zich zoals gewoonlijk bezighouden met het verplaatsen van vochtige lucht van de ene kant van de kamer naar de andere, geen bejaarde zal zijn rimpelige bips ook maar 1 keer extra geveegd krijgen van al dat gedoe.

Het probleem is een simpel tekort aan handen op de werkvloer en wordt veroorzaakt doordat de staat voor iedere TREURO die aan daadwerkelijke patientenzorg wordt uitgegeven er PLEURO 1,41 aan overbodige bureaucratie uitgeeft: zo verdwijnt 2/3 van alle ziektekostenpremies gewoon nutteloos in de staatsbietenbak en met deze maatregelen wordt die verspilling dus weer ietsjes groter.

Als al die miljoenen die deze operettemaatregelen zullen gaan kosten aan werkende handen op de werkvloer zouden worden uitgegeven dan was het probleem al voor een heel stuk opgelost.

Ik durf het haast niet te zeggen, maar worden we misschien toch wel door volslagen idioten geregeerd ?