Agenten van de Rotterdamse politie blijven asociale weggebruikers massaal aangeven op de horkenlijn.

Alleen het woord is al discriminerend. Een hork is een lompe, onbeschaafde man.

Zijn alleen mannen asociale weggebruikers? Elke dag zie ik voorbeelden genoeg dat vrouwen zich diezelfde eigenschappen hebben eigen gemaakt.

Via de horkenlijn kunnen politiemensen roekeloos en agressief rijgedrag melden zonder de wegpiraten langs de kant te hoeven zetten. Zij hoeven niet eens dienst te hebben.

Sinds de invoering van de interne telefoonlijn, nu bijna anderhalf jaar geleden, zijn al meer dan 4000 wegpiraten op de bon geslingerd.

Dat zijn er 100 meer per maand dan was op gerekend.

Eenderde van deze bekeuringen betrof het doorrijden terwijl het verkeerslicht op rood stond. De rest maakte zich schuldig aan bumperkleven , rijden over de busbaan of vluchtstrook en het afsnijden van medeweggebruikers.

De horkenlijn mag alleen door opsporingsbevoegde politieagenten worden gebeld en is dus niet bedoeld voor burgers.

Nu kunt u zeggen; dat is toch geweldig dat ze daar op letten of het werd tijd dat ze die asociale weggebruikers aanpakken. Ja, dan heeft u nog gelijk ook.

Er is echter een probleempje, net als met de plannen die het kabinet heeft om het terrorisme aan te pakken, is er geen bewijs nodig om een bekeuring te krijgen of in het geval van het bestrijden van het terrorisme kunt u zonder bewijs een meldingsplicht krijgen.

Het woord van de politieagent is genoeg. Zonder bewijs kunt u zich ook niet verweren. Zijn woord is almachtig, onaantastbaar. De ambtenaar is superman en u bent maar een gewone burger, die als hij/zij ergens bij betrokken is, als eerste vraag gesteld krijgt: Heeft u een getuige of kan iemand uw verhaal bevestigen!.

Bijvoorbeeld: Kunt u bewijzen dat de gestolen fiets van u was!

We worden op deze manier hoe langer hoe meer aan de willekeur van de ambtenaren overgeleverd.

Als het dan zo nodig schijnt te zijn om regels voor de burgers in te stellen, dan is toch het minste dat de door ons betaalde vertegenwoordigers van de overheid zich aan dezelfde regels houden.

Ambtenaren zijn ook mensen en geen supermensen, zoals blijkt uit een artikel op dezelfde pagina in De Telegraaf.

“Celstraf geëist tegen twee hoofdagenten wegens meineed.”

Misschien waren het dezelfde agenten die het oranje licht voor rood aanzagen.

4 REACTIES

 1. Mijn reactie op de HORKENLIJN.
  Enkekle weken geleden heb ik op de TV een item gezien over het bestaan van deze klikkerslijn. Maar het schijnt alleen voor politieambtenaren te zijn.
  Heden middag reden mijn vrouw en ik in Rotterdam om een keertje naar de markt te gaan bij de Blaak.
  Rijdende vanuit Zuidplein richting Maasbruggen moest in voor het rode licht wachten juist voordat ik de Dordtselaan in kon draaien.Ik stond daar in de linker rijstrook.(mensen die daar bekend zijn weten wel waar ik bedoel) Toen ik plots links over de stoep een flits waarnam van een rode Peugeot. Die mij dus links over de stoep voorbijschoot rakelinks langs de grote bloembakken die daar op de stoep staan. Het rode licht negerend en de Dordtselaan inschoot. De bestuurder zat helemaal in de midden van de auto (kon dus geen gordel aanhebben) om rechts langs de file te kunnen kijken en eventueel daar ook weer een inhaalmaneuvre te maken. En ja hoor een stukje die straat, in tussen twee parkeerstroken was weer een stuk stoep waar hij gewoon overheen vloog en zodoende een stel auto’s voor hem, langs rechts passeerde. Hetgeen eigenlijk helemaal niet kan omdat er maar een rijstrook is.
  Dergelijke weggebruikers dienen zo spoedig mogelijk,blijvend van de weg te worden gehaald.
  Uit mijn diensttijd herinner ik mij dat we verplicht naar bepaalde films moesten kijken waaronder een film betrekking hebbende op vreselijke verkeers ongevallen. Echte filmbeelde en geen oefenmateriaal van het rode kruis. Zoiets moesten ze ook voor dergelijke wegpiraten verplichten.
  Pietjuhh

 2. zilvergrijze bmw kenteken 92-xt-sv omgeving nistelrode. gek ,rechts over de vluchtstrook inhalen bij een uitrit bijna andere mensen meenemen in je idioterie, voor mensen met het rijgedrag van jou en ik denk dat je dat zelf wel weet , weet ik een leuk vijvertje in nuenen te liggen

Comments are closed.