Nu hou ik om te beginnen al niet van voetbal. Ieder z’n meug. Maar ik krijg toch echt de rillingen als ik lees dat 150 supporters demonstreren bij het gemeentehuis waar over het lot van deze voetbalclub wordt gesproken. Begeleid door enige tientallen ME-ers om de orde te handhaven. Hou me ten goede: ik ben voor vreedzame meningsuiting. Maar wat men vraagt, nee schreeuwt en eist, is om NOG MEER GELD in een bodemloze put te stoppen. Geld dat zo-wie-zo al onvrijwillig bij alle burgers vandaan komt.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat hier langer dan vijf minuten over vergaderd moet worden.

NEE! natuurlijk niet! Geen overheidssponsoring voor een voetbalclub! (voor geen enkele club overigens). Als de supporters hun club belangrijk vinden betalen ze het zelf. Als ze zelf het geld er niet voor over hebben: einde club. Als het te duur is: zoek iemand met EIGEN geld die het er wel in wil stoppen, of vraag de spelers of bestuurders om minder salaris te verdienen.

Zijn de mensen die nu protesteren niet de zelfde mensen die vinden dat top-bestuurders in het bedrijfsleven te veel verdienen? De uitvinder van het woord ‘Cleptocraat’, de heer W. Kok, verdient nu voor zijn commisariaat bij TPG € 36.000 per jaar [1]. Daar moet hij dan wel een paar keer per jaar voor op een vergadering verschijnen. Niemand neemt hem kwalijk dat hij naast zijn schamele ex-premiers-uitkering, nog wat bij-schnabbelt.

Nee, die veel-verdieners in het bedrijfsleven, DAT zijn de boeven! Die moeten flink belast worden want die ‘graaien maar’… En voetballers? Daar gelden ook andere regels voor! Dat zijn ONZE JONGENS! Die mogen best een paar miljoen verdienen, want wij houden van Oranje….

Misschien dat die voetbal-salarissen en prachtige stadions iets te maken hebben met de financiele problemen van veel clubs??? Als de voetbal wereld nou eens z’n eigen broek zou gaan ophouden, dan is het net een vrije markt. Zolang mensen er – hun eigen – geld in willen stoppen kunnen clubs bestaan, kunnen top-voetballers top-salarissen vragen. Alles goed en wel. Heeft men er minder geld voor over, dan stoppen clubs en/of gaan voetballers en besturen minder verdienen. Simpel.

Maar ga niet lopen schelden op top-inkomens en de ‘sky-box-boys’, om ze vervolgens achterlangs via de belasting te plukken, en ze te laten betalen voor jouw hobby. Zelfs te EISEN dat de overheid de geliefde club maar WEER moet redden. Ik gun Kok z’n salaris. Ik gun top-voetballers een top-salaris. Maar volgens mij is het hypocriet, om aan de ene kant te schelden op ‘de kapitalisten’, en aan de andere kant wel HUN geld te willen gebruiken voor het in stand houden van jouw club.

Waarschijnlijk heeft Fortuna het ‘geluk’ dat we in een socialistisch land leven en wordt de executie nog even uitgesteld. Op naar het volgende financiële debacle in voetballand.

[1] http://www.volkskrant.nl/ec…

2 REACTIES

  1. Helaas voor diegene die dit bericht heeft geschreven.
    Ten eerste snapt ie het niet want Fortuna heeft geen cent van de gemeente gekregen, alles wat geleend is wordt terugbetaald tot op de cent!!!
    en ten tweede Fortuna is nog steeds "Alive and kicking" L’histoire contineau!!! FSC neit kapot te kriege.

    We shal overcome!!!

  2. Jah wat boeit het mij dat anderen niet om voetbal geven ? als wij maar weten wat het is om Fortunees in hart en nieren te zijn !!

Comments are closed.