Ik had de moed al bijna opgegeven. De ene na de andere bespottelijke overheidsmaatregel wordt afgekondigd, het oerwoud van regels wordt steeds ondoordringbaarder, de Euro is sinds haar introductie al 30% minder waard geworden en politici kakelen alleen over futiliteiten.

’s Neerlands hoop Geert Wilders kon mij eigenlijk nooit echt boeien vanwege zijn ‘single issue’ en gebrek aan een echte totaal-visie. Maar gisteren kreeg ik de tekst van een speech van Wilders die mij toch nog een sprakje hoop gaf.

Enkele citaten:

…”Tijd dus om onze energie meer te focussen op het bedrijfsleven. Nederland moet weer bewegen, Nederland moet weer excelleren. Wat moet gebeuren is dat het bedrijfsleven de mogelijkheid krijgt te groeien. Nu geeft de overheid meer dan de helft van ons Bruto Nationaal Produkt uit. Jan met de Pet moet van zijn salaris dus veel te veel ambtenarij, bureaucreatie en verspilling betalen. En zijn baas is nog meer kwijt aan onzinnige regels en hoge belastingen. Ik zeg het graag Thatcher na: niet de overheid creëert banen, maar de bedrijven doen dat. Als bedrijven en burgers meer van hun eigen geld zelf mogen houden blijft er meer geld over om uit te geven en te investeren. Daarmee schep je banen. Dus moet de overheid kleiner, veel kleiner. En de belastingen lager, veel lager. Dat betekent bijvoorbeeld minder ambtenaren, minder geld naar de technocraten in Europa en minder ontwikkelingshulp.”…

…”Misschien heeft U gehoord dat de Groep Wilders een one-issue beweging is, een club met maar 1 programmapunt. Dat klopt. Ons issue is vrijheid. Ik stel vrijheid centraal. De vrijheid dat je moeder ’s avonds over straat kan, de vrijheid dat je kleinkinderen geen hoofddoekje om moeten, de vrijheid dat je je inkomen zelf aan je eigen gezin kunt uitgeven, de vrijheid om te zeggen wat je wilt, de vrijheid die je hebt omdat je oude dag is veiliggesteld, de vrijheid die er is omdat ons bedrijfsleven weer floreert, de vrijheid die je hebt omdat de regering je gezin beschermt tegen de terroristen, de vrijheid van een baan en een goed bestaan, de vrijheid om als land onze eigen beslissingen te nemen.”…

Is de nieuwe Libertarische Partij opgestaan?