Hoppe meent op grond van liberale beginselen mensen structureel buiten te moeten sluiten, Norberg wil op grond van diezelfde beginselen iedereen er bij hebben. Het spreekt voor zich dat ik Norberg meer zie zitten. Ik heb het idee dat in Nederland de figuur Hoppe onder libertariers veel minder omstreden is. Zou dat de “geest van “pim” zijn?

Norberg schreef over Hoppe op http://www.johannorberg.net:
LIBERTARIANS FOR BIGOTS:

For some strange reason, a bigot anti-gay professor, who prefer monarchy to democracy and oppose open borders (and think that the pro-immigration position I have “can be understood only psychologically”) has become the favourite of some American libertarians. Read the excellent libertarian thinker Tom Palmer’s devastating portrait of Hans-Herman Hoppe here. And be sure to read the discussion afterwards, which is even more interesting.

Door Klassiek Liberaal