Hadden we tot voor kort de snelheidsboetes als extra potje voor de politie personeelsfeestjes, nu is het de legitimatie plicht. In januari zijn daar al 3300 boetes voor uitgedeeld. Als we uitgaan van 25 werk dagen van 10 uur zijn dat 13 bekeuringen per uur in Nederland. Ik wist niet dat we zoveel politie agenten met zoveel tijd daar voor hadden. Maar blijkbaar heb ik dat onderschat…. Daar zal ik toch eens aan refereren wanneer ik aangifte van mijn gestolen fiets ga doen.

Toch?

vraag ik me af hoeveel van die 3300 boetes @ € 50 = € 165.000 hebben tot een veiliger samenleving geleid? Hoeveel terrorisme hebben we hier nu mee voorkomen? zou een aardige evaluatie vraag mbt administratieve romplomp kunnen zijn.

Los van de vraag dat x miljoen mensen voor € 30-50 een officieel papiertje bij een monopolistische instelling moesten gaan kopen. Betekent dit dat we voor dat geld elke maand 3 extra agenten en tig ambtenaren op de BS ( Burgelijke Stand, niet Bull Shit) gaan aannemen?

Die dan weer extra boetes voor legitimatieplicht uitdelen, waarmee dan weer extra agenten…

Ik mag niet klikken, maar het kriebelt toch wel dat 10 miljoen Nederlanders ouder dan 14 zich simpel laten ringeloren ( inderdaad pun intended: een oormerk is bijna hetzelfde).

En dat ik graag aangifte zou willen doen van knevelarij. Maar daar heeft de politie natuurlijk weer geen tijd voor!