Dat je een volslagen idioot moet zijn om in Nederland een hoge staatsfunctie te krijgen blijkt weer eens uit de opmerking van meneer Fermina die een lucratieve melkertbaan heeft als baas van het totaal overbodige en belachelijke Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie.

Hij stelt dat de ethnische afkomst van verdachten direct bekend zou moeten worden gemaakt. Op zich een prima idee, alleen is zijn motivatie nogal merkwaardig.

Zo zouden er volgens hem minder spanningen zijn geweest bij de dood van de Marokkaanse tasjesdief als direct bekend was gemaakt dat de daderes van Surinaamse afkomst was.

Aangezien die spanningen voornamelijk bij Marokkanen aanwezig waren suggereert meneer Fermina hiermee dat Marokkanen het minder erg zouden vinden om door een neger doodgereden te worden dan door een blanke.

Kennelijk omdat blanken volgens de diepe gedachtengang van deze meneer Fermina dat per definitie altijd uit racistische overwegingen zouden doen en negers niet.

Blanken (=racisten) rijden bewust Marokkanen omver terwijl het bij negers (= anti racisten) altijd een ongeluk is.

Over racisme en vooroordelen gesproken, moet deze meneer Fermina niet eens zelf aangeklaagd worden door het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie ?