In het buitenland zijnde, lees ik dat er in Nederland de resultaten gepubliceerd zijn van een onderzoek waarmee het kabinet wil laten weten hoe Nederlanders nu tegen de EU-Grondwet aankijken.

Ik lees: ” Nog niet de helft (46 procent) van de Nederlanders heeft wel eens iets gehoord

over een Europese grondwet. Wat er globaal in het verdrag voor die grondwet staat,

is voor de meesten helemaal een vraagteken.

Het blijkt dat 84 procent “geen idee” van de inhoud heeft.”

Daar wil ik aan toevoegen dat de rest, 16 % alleen maar de klok heeft horen luiden!

Hoe kan nu in godsnaam een kabinet, dat de mond vol heeft over waarden en normen, verantwoorden om het onwetende stemvee een stem te laten uitbrengen over iets waar ze geen jota van weten, laat staan begrijpen!

Als je ooit een immorele handeling van een kabinet wilt zien, kijk dan naar wat er hier aan het gebeuren is.

Dit is hetzelfde kabinet dat een buitenlander die in Nederland wil komen werken een examen wil afnemen om te onderzoeken of hij/zij wel weet wanneer Willem van Oranje of Johan Kruyff geleefd heeft.

Het is onmogelijk om in de drie maanden die waarschijnlijk nog resten voor het referendum, dit kennisgat op te vullen. Het duurt eerder drie jaar eer voldoende mensen weten wat de 270 pagina’s en 460 artikelen voor consequenties hebben.

En dat deze consequenties zeer negatief zullen zijn, hebben we in de 250+ artikelen onder het topic EU (te vinden in rechterkolom op deze site) al uitgebreid aangetoond.

Uit hetzelfde onderzoek komt ook:

“Dat Europa een grondwet krijgt, zegt 67 procent belangrijk te vinden.”

Ook hier weer een politieke truc.

De vraagstelling is zo, dat het uitgangspunt is DAT er een EU is, en dat het dan belangrijk is dat die een grondwet krijgt. Dat er een EU is of komt, is kennelijk een natuurwet!

Ook hiervan snapt meer dan helft van het stemvee geen fluit. Uit gesprekken blijkt steeds weer dat velen niet eens het verschil tussen een economische en een politieke unie kennen. Laat staan weer de consequenties.

Wat moeten/kunnen nu rationele mensen doen om dit debacle af te wenden? Of komt het gewoon als een tsunami over ons heen? Kunnen we alleen maar vluchten?

Of willen we later in ieder geval voor onszelf en onze nakomelingen kunnen zeggen dat we zelf gedaan hebben wat we konden om dit onheil te keren?

Laten we dan vanaf nu ons uiterste best doen om zoveel mogelijk mensen te wijzen op de aan de gang zijnde overheids-immoraliteit en het dreigende gevaar voor ons aller toekomst.

Zie hieronder ook Actie van de week.