Even een weekje weggeweest, was wel nodig na al die artikelen op de vrijspreker!

Een paar dingen vielen me onderweg op.

Allereerst op heen en terugweg de grote hoeveelheid windmolens in Duitsland. Van die grote joekels, daar moet haast wel subsidie achter zitten. Opvallendst was echter dat gemiddeld een op de drie stilstond. Niet echt een objectieve studie, maar wel overal door het hele land! En dat met de deutsche grundlichkeit, betekent dat deze steekproeven aangeven dat de electiciteits productie gemiddeld wel 33% lager is dan in alle plannen en prognoses. Of staan ze er alleen maar voor de subsidie?

Discussie in de lift: is vlaktaks goed of slecht? Principieel is het natuurlijk slecht, maar als vereenvoudiging en transparantere belasting ( geen gesjoemel met een onduidelijk kwartje hier of een procentje daar in regel 336 van het aangifte biljet) is het een verbetering. Misschien ook dat er meer algemene verontwaardiging komt als dat vlaktaks percentage weer eens verhoogd gaat worden. Wel leuk dat wederom blijkt dat VVD plannenmakers de vrijspreker.nl gebookmarked hebben, want we hadden het er hier al vaker over: zie het zoekmachientje hier.

Milieu indoctrinatie, twee voorbeelden:

Een toerist merkt op dat de zure regen wel weer een hoop bomen ziek heeft gemaakt. Nu is dat sprookje toch al jaren geleden ontzenuwd alaah, maar om dan op een lariks te wijzen …

Dat er zoveel sneeuw was, had natuurlijk te maken met de opwarming van de aarde vanwege menselijke activiteiten en dus slecht. ( ik heb overigens lekker geskied, danku)

Maar dat er vlak voor onze komst zo weinig sneeuw was, lag natuurlijk aan….. de opwarming etc.

Kortom, we doen het nooit goed en die constatering is een uitstekend uitgangspunt voor een vakantie!