Naast Hebbez ( zie het zoekmachientje op deze site)

Is de fiscus weer heel creatief met het binnenhalen van de buit.

Xenon is het speciaal ontwikkelde softwarepakket dat gaat speuren naar mensen die ” zaken doen” via internet. Gezocht wordt naar bijv. huisvrouwen, studenten die ‘illegaal en stelselmatig” spulletjes te koop aanbieden.

Kijk dus uit om via E-bay die commode te verkopen: het kan tot veel commotie leiden.

Natuurlijk, ook die dingen moet je van de fiscus verwachten. Echter is er wel goed naar de kosten en opbrengsten gekeken?

Enne verbeter de wereld begin met jezelf: de belastingdienst is niet eens in staat 50% van de informatievragers te woord te staan, kan daar dan niet zo’n zoek programma voor ontwikkeld worden?

Is er ook rekening mee gehouden dat dit soort internet verkoop activiteiten vaak uit nood zijn geboren?

Of dat dit het ideale startmiddel voor een nieuw bedrijfje kan zijn? ( Waar later veel meer uit gepeurd kan worden).

En wat te denken van die off shore huismoederbedrijven die hun waar via Malta, Liechtenstein etc te koop aanbieden, gaan we dan net als bij illegale werknemers, de kopers in Nederland belasten?

En zou het nu niet het ideale proeftuintje zijn waar wat ongereglds gebeurt? Die afschuwelijke winsten die er gemaakt worden, gaan toch zeker ook weer besteed worden ( aan belastingplichtige zaken of om er de WOZ mee te betalen?)

Ik wens jullie veel internet adressen toe.

5 REACTIES

 1. Ik vraag me af om het de moeite waard is. Als je over kleine verkopers als huisvrouwen en studenten praat, dan heb je het toch niet over duizenden euro’s per persoon? Per individueel geval worden dan een groot aantal manuren besteed om uiteindelijk een naheffing te kunnen sturen van een paar honderd euro. Lekker efficient!!

 2. je zult als bijstnad moeder zo je kleren van je kinderen verkopen om er weer via marktplaats of e-bay weer nieuwe voor te kopen (2de hands)
  wordt je op je inkomsten gepakt dus je raakt weer in het verval en je kopkracht holt weer verder achter uit
  laat ze lekker de grote jongens pakken die inderdaad via zulke site’s hun grote partijen in kleinere hoeveel heden verkopen in plaat van de moeder/student die zo zijn eindjes aan elkaar probeert te knopen

  Leuker kunnen we hiet niet maken
  wel makelijker (ja ja)
  makelijker voor hun eigen en leuker voor de staatskas

 3. Zolang onze overheid alle mogelijke manieren de handelsvrijheid probeert te beperken, via staatskasspekkende regels… zoeken alle slimme mensen hun heil elders.

  En dan praat ik niet alleen over de Xenon speurrobot. Steeds meer grote bedrijven mijden Nederland, dankzij onze regels, behoudendheid en belachelijke prijzen.

  Zo wordt het nooit iets met de Nederlandse innovaite beleid!!!

 4. Jammer, ik ben onze rommelkamer leeg aan het maken, om hier een nieuwe kinderkamer voor vrij te maken.
  Normaal zou ik dit naar de sloop brengen, maar marktplaats bied eigenlijk wel een oplossing. n.a.v. de berichten over de actie van de belastingdienst heb ik mijn 30 advertenties er maar afgehaald.
  Dan maar weer weggooien. POSTBUS 51: EEN BETER MILIEU BEGINT ZEKER NIET BIJ DE BELASTINGDIENST.

 5. [4]

  Dit is toch zeker vernietiging van materiaal waar de belastingdienst inkomstenheffing over kan doen. Een misdrijf dus!

Comments are closed.