“Het ziet er naar uit dat de zogenaamde Grondwet toch zal worden aangenomen en Amerika kan dit niet voorkomen. En omdat dit gaat leiden tot een onvermijdelijke catastrofe (volgens CIA analyses binnen 15 jaar) kun je dat het beste gewoon afwachten.”

Dat zegt Mark Steyn, Sun-Times columnist, na de show die George Bush in Europa heeft opgevoerd.

Daarbij bleek immers hoe George al die EU politici om zijn vinger draaide, deed alsof hij het helemaal met hen eens was, terwijl het eind van het liedje was dat George op alle punten zijn zin kreeg.

Dit was een groot succes voor George, speciaal omdat hij dat voor elkaar moest brengen in een werelddeel waarin de regerende elite vindt dat het in het grootste belang voor het volk is om maar geen enkele aandacht aan hen te schenken.

Het gros van de zogenaamde Grondwet lis helemaal niet grondwettelijk. Het bevat helemaal niet de beperkingen van de macht. In tegendeel. Het stuk is te vergelijken met een Amerikaans wetsvoorstel voor hogere defensie-uitgaven, opgesmukt met tonnen diverse uitgaven voor “angorawol subsidies” en andere beruchte overheidshobby’s.

Ronald Reagan placht te zeggen:

“Wij zijn een natie die een regering heeft – en niet anders om”,

zoals de politici in Europa denken en handelen.

Later zal er wel een nieuw verstandiger Europa ontstaan. Tot zo lang heeft het geen zin dat Amerika zich er veel van aantrekt. Het heeft geen zin veel te onderhandelen met een opgegeven zieke.

Tot zover Mark Steyn.

Laten denkende mensen nadenken en de verdere ondergang trachten te stoppen door in ieder geval die grondwet tegen te houden.

Bij het referendum dus: EU-TEGEN.

———————————————

Het artikel van Mark Steyn kunt u lezen op:

http://www.libertarian.to/N…