“Er moet een catalogus komen met criteria waardoor voorkomen wordt dat organisaties die kritisch over de EU zijn, geen geld meer krijgen”.

Deze kritiek werd geuit door het hoofd van de “liberalen” in het Europarlement, Silvana Koch-Mehrin.

Zij berispt de Commissie daarvoor en zegt dat het schandalig is dat er geld gegeven wordt aan ATTAC.

ATTAC heeft tussen 2001 en 2003 al 59.000 euro ontvangen. ATTAC is nu mede-organisator van een demonstratie aanstaande zaterdag tegen het economisch beleid van de EU. (Daarbij worden 50.000 mensen verwacht!)

Wel, wij vinden ook dat onze belastingcenten niet gebruikt mogen worden om ATTAC te steunen. Net zo goed als we vinden dat onze belastingcenten naar geen enkele organisatie mogen gaan. Er is daarvoor maar één bestemming: teruggeven aan de belastingbetaler; het mag zelfs niet geïnd worden!

Maar de essentie van waar het hier over gaat, is

het aanleggen van een lijst van EU-Kritische organisaties.

Wie komen er op die lijst? Wie is EU-kritisch? Het Libertarisch Centrum, de Vrijspreker, en nog vele andere.

En als die lijst er eenmaal is, dan kan die voor nog veel meer doelen gebruikt worden dan alleen maar subsidie geven. De lijst kritische organisaties is snel omgezet in een lijst “ongewenste” organisaties!

Mensen, “let op uw saeck”, rem deze tirannieke ontwikkeling. Zorg dat u zoveel mogelijk personen ervan overtuigt om toch vooral TEGEN te stemmen bij het komend referendum. Zorg voor EU-NEE.