Over enkele dagen komen de Europese stamhoofden in Brussel bij elkaar om het toekomstige beleid te gaan bepalen. Vooral het tot nu toe mislukte Lissabon Plan is onderwerp. Het plan om in 2010 de sterkste economie ter wereld te zijn!

De Commissie, in feite de EU-regering, ventileert als voorbereiding op die bijeenkomst een nieuw rapport waarin gedreigd wordt:

ALS WE HET LISSABON PLAN NIET SNEL (GEMODIFICEERD?) UITVOEREN, DAN GAAT DAT DE EU MINSTENS 800 MILJARD EURO KOSTEN.

Het rapport verdeelt de te nemen maatregelen over vijf subcategorieën:

Product- en kapitaalmarkt, investeringen in de kenniseconomie, arbeidsmarkt, sociale politiek en milieu.

Een extra probleem daarbij is de verouderende bevolking in de EU waardoor het economisch groeipotentieel wordt afgeremd.

Ook zullen ze veel tijd verdoen aan het stabiliteitspact dat de euro verder moet gaan verdunnen.

De truc is om alles in één pakket te gooien en de stamhoofden dit dan maar te laten goedkeuren. Dit gebeurt vaker om de ongunstige onderdelen er door te smokkelen.

Ann Mettler, hoofd van de “Lisbon Council” zegt zo mooi: “Furthermore, this report demonstrates that European citizens are suffering at the hands of a weak and opportunistic political class. Europe’s people deserve better”. En zij kan het weten!

Of het Europese volk “beter verdient” hangt ervan af of dit “volk” inderdaad verstandig is, en als eerste stap TEGEN de EU-Grondwet gaat stemmen.

Help mee om dit te realiseren. Denk na! Stem EU-NEE.

1 REACTIE

Comments are closed.