Dierenartsen zijn verplicht om de belastingdienst gegevens van ontduikers van hondenbelasting te geven. Dat heeft de rechter in Rotterdam bepaald.

Hoe weet een dierenarts dat iemand een ontduiker is? Dat weet hij dus niet en daarom heeft de rechter bevolen dat alle dierenartsen in Rotterdam en omgeving (is Groningen ook omgeving?) hun klantgegevens van hondenbezitters ter beschikking moeten stellen aan de fiscus.

De gemeente Rotterdam had het kort geding aangespannen tegen een dierenarts uit Rhoon.

De dierenarts aan het woord: “We worden als dierenartsen door deze uitspraak ongewild voor het karretje van de fiscus gespannen. De uitspraak heeft verstrekkende gevolgen. De vertrouwensrelatie met mijn cliënten komt op het spel te staan, omdat de mensen niet verwachten dat dierenartsen gegevens gaan doorgeven”.

Dat verwachten cliënten ook niet van banken, accountants en andere vakbroeders die verplicht zijn bepaalde transacties of handelingen aan de fiscus of aanverwante overheidsinstellingen te moeten rapporteren. Zo langzamerhand is iedereen in het bedrijfsleven onbezoldigd ambtenaar geworden en wordt gedwongen aan deze overheid maffia mee te werken.

Natuurlijk is het onprettig om in hondenpoep te trappen of er zelfs over uit te glijden.

Maar het heffen van belasting heeft dat probleem niet opgelost.

Oké, in sommige gemeenten zijn er hondentoiletten geïnstalleerd, maar geen hond wil daar nog zijn ontlasting kwijt, omdat er niets opgeruimd wordt.

Dat mag je toch wel verwachtten als je daarvoor betaald.

Dat is een onderdeel van het probleem. Als een specifieke belasting voor dat specifieke doel wordt aangewend, dan zullen de meeste mensen minder problemen met die bijdrage hebben. Maar zoals gewoonlijk gaan de specifieke belastingen in de algemene pot.

Ondertussen wordt elke Nederlander omgeturnd tot handlanger van de Big Brother cultuur.

2 REACTIES

  1. Ik zou iedereen willen advisren zijn hond mits hij/zij chronisch ziek is uit het bestand bij de dierenarts te laten verwijderen.
    De dierenartsen kunnen dit ook zelf doen en iedereen met hun dossier naar de praktijk laten komen.
    Voor een heleboel mensen zijn de belastingen te hoog en iemand van bijv 65+ zou zijn hondje,waarschijnlijk de enige reden om buiten te komen weg moeten doen vanwege deze razzia op de hondenbezitter.

  2. Interessant zou zijn dit te toetsen aan de WBP. Per slot van rekening geeft de bezitter geen toestemming zijn/haar gegevens aan derden te verstrekken (zelf geen hondenbezitter overigens).
    De gemeente Hilversum wil hetzelfde gaan doen als Rotterdam, dus tijd om de motivatie van de rechter eens door te nemen.

Comments are closed.