Het belang voor ons allen dat er een duidelijk TEGEN uit het komend referendum komt, is onvoorstelbaar groot.

Als de Nederlanders deze kans missen, komt er misschien nooit meer een andere en gaan we met zijn allen ten onder.

Een van de laatste opinie-onderzoeken van Maurice de Hond geeft (in ronde getallen) aan dat de mensen verdeeld zijn over 1/3 is vóór, 1/3 is tegen en 1/3 weet het nog niet.

Dat betekent dat er nog van alles kan gebeuren. De politici hebben heel veel geld en veel publiciteitsmogelijkheden ter beschikking om aan een vóór-stem te werken. Deze week kwam er uit de EU nog weer 6,5 miljoen ter beschikking. (voor Europa)

De TEGEN stemmers hebben echter het verstand aan hun kant. Op de lange duur zou dat een zekere overwinning betekenen. Of dat echter in de twee maanden voor het referendum nog lukt, blijft een vraag.

Interessant is dat er op 11 maart een artikel in de Times stond waarin hoopvol werd aangegeven dat in Nederland het vertrouwen in de EU sterk aan het wankelen was. Zelfs al zijn de daarin genoemde cijfer niet meer volledig actueel, de trend blijft juist.’

Anthony Browne schrijft daarin “de Nederlanders”de EU veel te groot, en veel te bureaucratisch vinden. Bovendien betallen de Nederlanders meer dan wie ook aan dit logge lichaam, en beginnen zij zich ook te realiseren dat Duitsland en Frankrijk zich niets aantrekken van de afspraken betreffende de stabiliteit van de euro.

Ook noemt Anthony Browne de politieke truc van de politici om het nederlandse volk angst aan te praten dat ze bij een TEGEN-stem straks geïsoleerd alleen zouden staan.

Iedereen die deze onzin hoort, kan gewoon vragen dat de spreker dat dan maar eens moet bewijzen met feiten.

Pijnlijk is dat dit belangrijke referendum-gebeuren plaats vindt onder mensen waarvan volgens dezelfde peiling van Maurice de Hond:

50 % toegeeft dat ze er helemaal niets over weten

40% beweert dat ze er een beetje over weten,

en slechts 4 % zegt er alles van te weten. (Red: die zouden we wel eens aan een quiz willen onderwerpen!)

Je kunt dus zeggen dat 50 + 40 = 90 % te weinig weet om een verantwoorde keuze te maken. En toch wordt het lot van ons allen door die onvoldoende tot niets-weters beslist.

Maar pas op 2 juni kan de kans om het noodlot te keren, verkeken zijn. Tot en met 1 juni kunnen we proberen zoveel mogelijk mensen aan het denken te brengen.

Ook u kunt daar effectief bij helpen. U kunt proberen zoveel mogelijk mensen te wijzen op deze Vrijspreker waar ze onder het “Topic: EU” tientallen argumenten vinden om TEGEN te stemmen.

Denk na! Begin je actie nu. Heb later geen spijt dat je te weinig gedaan hebt! Als we het niet halen, dan tenminste met de overtuiging dat we gedaan hebben wat er maar mogelijk was!

——————————————————————–

P.S. We zullen ook snel nog eens terugkomen op het punt van wel of niet gaan stemmen.