Onze stelling “dat alles wat de overheid doet, levert de verkeerde resultaten”, wordt zelfs bevestigd door de overheids-drugshandel.

Zelfs met hun geweldsmonopolie brengen ze er niets van terecht.

In 2003 is de overheid met haar “Bureau Medicinale Cannabis” (BMC) begonnen “”staatswiet” te leveren. Dit werd echter een flop. In plaats van de geplande 400 kilo cannabis per jaar te leveren, presteerde BMC maar 70 kilo. Het gevolg is een tekort over 2004 van 400.000 euro, die nu door u (belastingbetaler) moeten worden gedokt.

Ook was het plan om tien- tot vijftienduizend klanten te bedienen. Dat werden er 1000 tot 1500!

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid (VVD) wil dat zaakje nu opheffen.

Het is immers “bizar dat de staat met cannabis bezig is”. Ook zegt hij dat het medisch nut nooit is bewezen en dat het spul schadelijke bijwerkingen heeft.

Wel, knap dat je daar dan nu pas achter komt. Had je dat niet van tevoren kunnen bedenken? Los ervan of dat juist is en of het alleen maar een smoesje is. De directeur Scholten van BMC beweert namelijk het tegendeel!

Het blijkt namelijk dat gebruikers op de illegale markt en in koffieshops de cannabis gemakkelijk 50 % goedkoper kunnen kopen.

Scholten zou het jammer vinden als zijn zaakje gesloten zou worden. Vooral nu er in Spanje misschien een mogelijkheid gaat komen om 40 kilo wiet te leveren! Dat moeten we natuurlijk in het EU verband eerst nog maar eens zien!

Maar dat zaakje hoeft niet gesloten te worden. Ze kunnen het gewoon privatiseren. Scholten en zijn medewerkers (en misschien nog extra financiers) kunnen dan zelf het bedrijf runnen. Wel moeten ze dan zorgen dat de overheid geen vinger meer in de pap houdt.

Wedden dat ze dan als privé onderneming grote winsten gaan maken?