Nadat de staat zichzelf de volledige beschikking over onze verdiensten en bezittingen heeft gegeven verschuift de aandacht nu naar de zeggenschap over ons lichaam en onze geest totdat wij volledig lijfeigenen van de staat zijn geworden.

Zelfs de beschikking over eigen lichaam is ons ontnomen want wij moeten hoe dan ook onze organen gaan doneren. De staat zal net zolang zagen en schaven aan voorstellen totdat wij allemaal automatisch verplicht donor zijn.

Dit gaat volgens de beproefde salamitactiek van voortschrijdende gewenning: eerst was het donorschap geheel vrijwillig maar nu dreigt het systeem dat iedereen door de staat als vrijwilliger wordt aangewezen tenzij men achteraf daartegen protesteert.

De volgende stap zal dan zijn dat er geen protest meer mogelijk is en is ons lichaam geheel staatseigendom.

Het enige wat het nog tegenhoudt is de enorme liefde van de staat voor de Islam, grappig genoeg omdat Islamieten zich uit religieuze overwegingen doorgaans niet als donor opgeven en het tegen het heersende politiekcorrect denken is om ze daartoe te dwingen. Islamieten mogen en willen uiteraard wel donororganen ontvangen, dat spreekt.

De Islam is ook de stiekem achterliggende reden dat de politiek tegen het enige logische voorstel (van minister Hogenvorst nog wel) is dat luidt dat donoren voorrang krijgen bij transplantaties omdat Islamieten dan niet meer in aanmerking zouden komen.

Ik twijfel er in ieder geval niet aan dat de staat dit zodanig zal oplossen dat Christenen wel en Islamieten niet verplicht donor worden.

Wij moeten van de staat dus niet alleen miljoenen vreemdelingen via uitkeringen in leven houden zonder dat daar iets tegenover staat, binnenkort zullen we dat ook met onze organen moeten doen.

En daar staat zoals gewoonlijk van die kant ook weer helemaal niets tegenover.

11 REACTIES

 1. [1] nodig hebben is niet hetzelfde als recht hebben op
  Trouwens als het echt vrij is om je eigen organene te doen wat je wilt, is een verzekering om die aan te schaffen ook mogelijk.

 2. ik vind dat je gewoon zeggenschap moet blijven houden over je eigen lichaam. het lichaam dat je hebt heb je van God gekregen dus daar moet je niet mee knoeien.

 3. Dames, heren
  ooit gehoord van de orgaanmaffia in 3e wereld landen ?
  In China, ZUid-Afrika, ZuidAmerika worden mensen die dringend een orgaan nodig hebben uitgespeeld tegen mensen die geen cent te makken hebben.
  Ethische vragen ? Daar heeft de medische maffia, en de hufters die deze organen kopen blijkbaar nooit van gehoord.
  Als je niet bereid bent organen af te staan na je dood, heb je ook niet het recht deze te ontvangen.
  Dus: tegenstanders, als u eerlijk en niet laf bent, legt u nu vast bij een notaris dat u GEEN organanen wilt ontvangen.
  Dat is consequent, de rest is hypocriet geneuzel

 4. en als u er eentje nodig heeft dan zo je zelf dan iets anders zeggen maar aan de ene kant ben je wel donor en ze kunnen geeen orgaan vooor je vinden dat is dan ook erg

 5. [3] Tja gekregen, gekregen, ik heb een lichaam, en heb God nou al jaren in gebeden gevraagd of hij mij wil ontscheppen, nee niet dood laten gaan, ontscheppen, ik ben hier dan nooit geweest etc. .
  maar wat denk je, hij schept maar en ik moet er maar in zien te leven, God sux.

Comments are closed.