De Islamitische Liga eist vandaag in een kort geding een verbod op een nog uit te brengen film van Hirsi Ali Ayaan..

Vandaag dient in de Rotterdamse Rechtbank dat kort geding.

Behalve dat verbod, wordt ook geëist dat Hirsi Ali haar uitlatingen moet temperen.

Hirsi Ali wordt bijgestaan door advocaat G Kemper uit Rotterdam. Wat deze tot nu toe over die eis heeft gezegd, klinkt in mijn ogen niet al te overtuigend. (Maar ik heb echter ook maar deeltjes uit de pers!).

Hij zegt dat de eis nogal verward is, en dat de eiser op een paar gedachten hinkt.

Ik ben geen advocaat, maar ik zou zeggen:”Wat is dat voor onzin. Hebben we Vrijheid van Meningsuiting of niet? Ik eis verwerping van elke poging om die vrijheid te beperken.”

Interessant is de “newspeak” van de voorzitter van de Islamitische Liga die zegt:”Wij zijn vóór Vrijheid van Meningsuiting, daar willen we geen beperkingen in. Maar de uitlatingen van Hirsi Ali gaan te ver.”.

De rechter kan natuurlijk een dergelijk eis alleen maar afwijzen.

Verwonderlijk is echter dat het pure recht van Vrijheid van Meningsuiting in Nederland al zover is uitgehold, dat een advocaat als Robert Moszcowicz het op zich neemt om een dergelijke eis voor de rechter te brengen.

Daarom blijft de uitspraak toch spannend.

108 REACTIES

 1. ik vind dat hirsi appels en peren door elkaar haalt want ze zegt dat ze voor vrouwen rechten op komt vooral in de islamitische landen prima maar ze moet ook voor alle vrouwen opkomen ze vergeet dat in de westerse wereld
  de vrouwen rechten even veel geschonden
  word vooral in tahiland enz.daar praat ze niet over zo maakt ze zelf belachelijk en vooral over profeet mohhammed wat weet ze van islam
  om daar oordeel uit te spreken
  ze moet eerst maar eens de islaam goed kennen dan pas iets over zeggen
  daag

 2. [1]
  Je kunt haar veel verwijten, maar NIET dat ze niets van de islam weet. Ze is ermee grootgebracht.
  Of verdient ze in jouw ogen, als ‘afvallige’ de doodstraf?

 3. [1] ik denk dat ze de islam juist heel erg goed kent, ze komt namelijkuit zo’n islamitisch land en dat ze precies de gevaren van dat geloof kent en ons daarvoor waarschuwt.

 4. als hirsi ali zich niet met deze zaak
  had beziggehouden dan weet ik zeker
  dat ze zelfs de parlement niet heeft gehaalt dus met andere woorden wie tegen de islaam schopt is welkom
  als iemand tegen kan bewijzen dat het niet zo is wil ik graag uitleg.

 5. [4] maakt dat uit en mag dat dan niet ? Waarom zou ik niet op iemand mogen stemmen die tegen de Islam is ? Leg eens uit.

 6. [4]
  Verdient zij daarom, volgens de Qur’an en u de doodstraf?
  Of mag zij leven, zoals u ook mag leven?
  U hoeft niet bang te zijn dat zij u zal vernietigen.

 7. [6] Islamieten zitten wat dit betreft in een soort catch22-situatie.

  Iemand die kritiek heeft op dat geloof kan er per defintie niks van af weten want als hij er wel iets van af wist dan zou hij er vanzelf voor zijn.

 8. zij mag gerust afvallige zijn daar heb ik geen moeite mee maar zij mag de profeet niet beledigen

 9. [3] zij kan de islaam niet goed kennen
  als dat zo was gedraag ze zich zelf niet zo. juist tegendeel.we kunen hier wel uren praten zolang de kortzichtigheid zich voort zet komen we niet uit. en weet je onbewust zorgt zij dat de islaam sterker gaat worden
  dus zij dient eigenlijk voor islaam

 10. [3] zij kan de islaam niet goed kennen
  als dat zo was gedraag ze zich zelf niet zo. juist tegendeel.we kunen hier wel uren praten zolang de kortzichtigheid zich voort zet komen we niet uit. en weet je onbewust zorgt zij dat de islaam sterker gaat worden
  dus zij dient eigenlijk voor islaam

 11. bovendien kan niemand de islaam schade toebrengen want dit geloof is van god
  in de koran staat dat tot de dags der oordeel zal blijven bestaan want bewaakt het willen ze soms tegen de god vechten

 12. [11] allemaal heel erg mooi Mehemt en nog gefeliciteerd met je Islam maar die Islam kan mij geen ene mallemoer schelen en je doet maar zolang ik maar van jouw Islam verschoond blijf. En verder hebben we hier de vriheid van meningsuiting en als de mening van een ander, mevrouw Hirshi Ali in dit geval jou niet bevalt omdat jij vindt dat ze jou profeet beledigt dan heb je gewoon pech omdat zij alles mag vinden en zeggen waar ze zin in heeft, zo is dat hier.

 13. [12] zie nou hoe je reageer je kunt nog niet eens een dialoog aan. laat staan vrede hebben met ander .en ik vind dat je mag zeggen wat je wilt.
  maar vrijheid van menings uiten
  is allen toegestaan als je over de islaam heb want als je over de joden iets zegt
  is al strafbaar is dat jullie begrip

  van mij mag alles strafbaar zijn wij kunen daar tegen want eerlijke mensen hebben niets te vrezen
  dus denk eerst goed over na

 14. nog iets in de koran staat dat er eens
  tijd zal komen dat iedereen over de islam zal praten zelfs ongelovigen
  dus koran liegt niet om het is zover.ik zal voorlopig hierbij houden
  voor dat ik verdere dingen gaat zeggen wat nog meer gaat geburen.wat ongelovigen niet pretig gaan vinden.

 15. Grappig en triest tegenlijk. Mehmet bevestigd mijn vooroordelen m.b.t. de aanhangers van de proleet (vzenzmh)vreten, zuipen en neuken zij met hem)).
  Elke discussie met aanhangers van die proleet zijn daarom bij voorbaat zinloos.

 16. [14] je loopt nog steeds met die koran van je te zeulen maar die interesseert niemand wat. Wees er maar blij mee en laat ongeinteresseerden met rust. En van mij mag je alles zeggen wat je wilt, hoor. Scheld maar lekker op de joden als je daar behoefte aan hebt. Overigens gaat hier mijn verfijnde 1e wet van Croughs weer eens werken want jij haalt de joden er weer eens bij terwijl die niks te maken hebben met deze discussie.

 17. [15] elke discussie met die lui kan maar 1 uitkomst hebben en dat is dat de niet-moslim uiteindelijk een kleedje moet aanschaffen

 18. voor iedereen die denkt wat te weten over de islam!!

  Ok,het klopt misschien dat de islam veels te vaak op een negatieve manier in het nieuws is geweest…maar denk nou allemaal even logisch na! Zijn het inderdaad altijd de moslims die slechte dingen doen of is het de media die het altijd noodzakelijk vinden om
  moslims zwart te maken. Hebben jullie ooit een krantenstuk gezien over een Nederlandse jongen die iets heeft gedaan,waarbij in de krant ook staat dat die Nederlands was?? Nee! Alleen als een misdadiger een Moslim is wordt dit bekend gemaakt. Dus, hoe kunnen jullie nou van ons zeggen dat we niet goed integreren als jullie eigen mensen dat tegenwerken?? En ik las net ergens een stukje dat iemand zei dat jullie de Turken niet zelf hierheen hebben gehaald en dat we terug mogen als we willen. Ten eerste wil ik even duidelijk maken dat diegene blijkbaar nog nooit geschiedenis les heeft gehad,want anders had die moeten weten dat mijn voorouders destijds hierheen zijn gehaald om jullie reet af te vegen. En weet je nou wat zo leuk is..ik schaam me daar voor geen meter voor. Want dankzij jullie debiele acties rijden wij nu in vette wagens en hebben wij vette huizen. Bedankt Nederlanders. Maar ik beloof jullie een ding; Zodra ik met pensioen ben en dus een uitkering krijg van jullie o zo heilige Nederlandse maatschappij,en wanneer ik zo ver ben een eigen huis te laten bouwen in Turkije,zodra ik ervoor gezorgd heb dat ook mijn kinderen en kleinkinderen gebruik kunnen maken van jullie debiele acties…dan ga ik terug..dat beloof ik jullie…

  Ondanks mijn woorden wil ik jullie nog op een ding wijzen; Niet iedereen die zegt dat die een moslim is,is het ook werkelijk. Juist door die mensen die denken dat ze alles kunnen maken en zeggen dat ze moslim zijn,ontstaan er problemen.

  Neem AUB,al is het maar voor een keer,de moeite om wat meer duidelijk te krijgen uit de koran…alleen dan zal je begrijpen dat de islam ECHT NIET een gewelddadige geloof is. Het ligt niet alleen aan ons,maar ook aan jullie. Jullie sluiten je af voor alles wat je onbekend voorkomt…hoe kunnen wij daar dan binnendringen en jullie bepaalde dingen uitleggen????

 19. [18]
  Waarom zou ik iets moeten willen weten over de Is La Miet?
  Ben hier dacht ik in Nederland, en niet in Bokkie Wokkie.
  De koran en/of de hadith zal me werkelijk mijn reet roesten, ergos, mijn varkens worden er ook niet vet van.

  Go home Adolf als het je hier niet bevalt, en neem jouw aanhangers van de proleet (vzenzmh)a.u.b. mee.

 20. [19] volgens mij gaat deze onderwerp
  tussen gelovigen en ongelovigen
  want elke reliegi die keurt dat soort
  belediging af dan is het niet meer moeilijk om te weten wie geloof en wie niet.doeiiiii

 21. [20] het gaat hier niet om gelovigen en ongelovigen maar om de vrijheid om te kunnen zeggen wat men wil over welk onderwerp dan ook (dus ook uw geloof) en dat die vrijheid niet afhankelijk is van gevoeligheden van anderen, dus het is niet interessant of uw geloof of welk geloof dan ook iets als een belediging ervaart en het afkeurt, iedeeen moet nog steeds alles kunnen zeggen wat hij vindt.

  Niemand dwingt u om naar de uitlatingen van mevrouw Hirschi Ali te luisteren of die overiegsn heel erg grappige Mohammed cartoons te bekijken en dat moet u vooral niet doen als u er moeite mee heeft.

  En het is nog minder ineteressant om te weten wie hier gelooft en wie niet want geloven moet men maar thuis doen.

  Frappant dat ik sommige van mijn vrienden en kennissen al jaren ken en vaak geen idee heb welk geloof ze aanhangen, het is nooit een punt terwijl Islamieten altijd over dat geloof van ze lopen te zeiken en het op willen dringen.

 22. [19] lieve lieve jetze…
  Ik vind het helemaal geweldig dat je niks WILT weten van de islam…dat is jou keus…en jou probleem dat je varkens er niet vetter van worden..ik eet die ranzige dieren toch niet…
  Maar ga dan AUB niet zitten zeiken over integratie…
  waarom zou ik mijn best voor jullie doen?? De turken hier vermaken zich prima met jullie geld en o zo mooie wetgeving.
  Geef mij een goede reden waarom ik hier weg zou gaan..
  waarom zou ik dit land die zoveel voor me over heeft verlaten?
  Nee lieve jetze..ik ben nog lang niet weg hier.het spijt me voor je…
  Je zult het nog even met onze gemeenschap moeten overleven..
  IK zeg je een ding…tot de tijd dat ik hier weg wil,dat ik dus tevredebn ben met wat ik van jullie heb..dan zal het niet nodig meer zijn om weg te gaan…Wil je weten waarom; Ondanks jullie uitspraken over de islam, is MIJN godsdienst de snelst groeiende godsdienst op aarde..over een paar jaar zullen niet de Nedrelanders of ongelovigen, maar de moslims in de meerderheid zijn.

 23. [22] dat gezeul met dat onappetijtelijke geloof lijkt wel dwangmatig, een ziekte, nou doe je het weer. Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat het niemand wat interesseert wat jij geloven wilt en dat niemand jou je hoofdoekkie, erewraak, uithuwelijking, veelwijverij en al die andere zegening van de Isalm wil afpakken: je doet maar en of je wel of niet varkens eet is ook al niet van belang. Wat wij Nederlanders hier proberen te betogen is dat het fijn is dat jij blij bent met je Islam maar dat wij daar verschoond van willen blijven. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen ? Doe maar waar je zin in hebt. En verder zijn de regels van de Islam en of de Islam beledigd is of niet vanwege uitlatingen van mensen alleen relevant voor de gelovigen en niet voor ons en dat schijnt in jouw kringen ook niet te willen doordringen omdat daar toch het idee heerst dat iedereen gebonden is aan de regels van de Islam maar dat is echt niet zo.

 24. [20]
  [22]
  Misschien ben ik wel een heiden, hebben jullie je daar weleens in verdiept, dat heidendom?
  Neem van mij aan dat ik het domweg verdom om als dhimmitude onder een regime te leven zoals allahtonen dat zo graag voor ogen hebben.

  Leaver dea as sleaf.
  (zuurkruiddialect voor: liever dood dan slaaf 8) )

 25. [22] "..over een paar jaar zullen niet de Nedrelanders of ongelovigen, maar de moslims in de meerderheid zijn."

  Nou, dan heb ik goed nieuws.
  Er zijn nu al meer moslims dan atheisten, gereformeerden of praktiserende katholieken in Nederland.

  Proficiat.
  En wat gaat er nu gebeuren?

  Huub

 26. wladi,jetze en huub..

  Het probleem is dat ik jullie wel begrijp en ik doe daar ook echt moeite voor. Alleen zie ik die begrip niet van jullie kant. Het is best dat jullie niet geinterresseerd zijn in mijn geloof, het is fijn dat jullie het ok vinden dat ik mijn geloof op mijn manier beleef,zolang ik jullie maar niet lastig val. jullie probleem is dat we jullie er teveel mee lastig vallen als ik het goed begrijp. Hebben jullie dan misschien een beter idee?
  Wladi, ik draag geen hoofddoek,ik wordt niet uitgehuwelijkt en ik heb nog nooit te maken gehad met erewraak. Dat is nou ons probleem met jullie. Jullie scheren iedereen over een kam. Het zijn allemaal vooroordelen. Kijk eens om je heen. Zijn er dan helemaal geen moslims die een goede daad verrichten? Die zijn er wel alleen vallen die niet op dankzij de mensen die het voor ons verpesten. Mensen die Zeggen dat ze moslim zijn…meer niet..
  Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat niet iedreen hetzelfde is. Ik begrijp jullie twijfels, want ik leef hier al mijn hele leven…begrijp me niet verkeerd ik kan het ook super goed in het algemeen met Nederlanders vinden. Ik voel me voor een deel ook Nederlands, maar mijn geloof gaat niemand wat aan . Dat is iets wat mij aangaat…Zijn we nou tevreden?

 27. [22]
  Meerderheid of minderheid: Isa is de uiteindelijke overwinnaar, door de kracht van Zijn Woord, Zijn offer; want voor Hem, door Hem en tot Hem zijn alle dingen geschapen.
  (even gelovigen onder mekaar, geachte libertariers)

 28. [28]
  Een hoogste engel met een vrije wil die zijn eigen weg verkoos, in opstand, aldus de boeken.

 29. [29] Je hebt het over Luciferra en hoe zij "van de werelden" werd geworpen?

Comments are closed.