De parallel van politie helikopters en wetgeving door Kamer-geleerden

In de afgelopen week werd de order voor politie helikopters gecancelled vanwege te late levering. Los dat Joep van den Nieuwenhuizen moest hangen, viel op dat een belangrijke reden van die te late levering was dat er gaandeweg steeds meer eisen en leuke dingen in die helikopters gezet moesten worden.

Vanachter bureaus, op stevig verankerde comfortabele stoelen werd meestal in commissie, besloten tot steeds meer toevoegingen. Dat daarmee zo’n helikopter te zwaar werd en niet meer kon vliegen, was natuurlijk slechts een detail, commissies weten immers wat goed is, daar heb je de grootste GEMENE deler voor.

Met het wet- of regelgevingsproces ( let op het woord: ze geven het, maar het betekent dat ze je vrijheid nemen) is er ook vaak zo’n ‘beslissingsproces’: naarmate de commissie vordert, worden er steeds meer leuke dingen aan de wet toegevoegd.

Eind van het liedje is dat ook die wet niet van de grond komt, tenzij je weer overtredingen begaat, waarna je weer afhankelijk bent van de willekeur van de neef van de regelgever of je een boete of zo krijgt .

Gelukkig mogen wij dit hier nog aan de orde stellen, zij het via een schuilnaam.

Om daar mee door te gaan hebben wij nog meer bereik nodig en dat gaat weer gepaard met meer financiële mogelijkheden. Zonder te bedelen om meer donaties, die mogen natuurlijk ook, vragen wij u af en toe om wat extra medewerking:

– stuur de links met leuke artikelen door naar uw vrienden, u doet er hen en ons een plezier mee als zij ook regelmatig bezoeker worden

– en mocht u ook naar andere blogs of fora gaan, bijna niet voor te stellen gezien de hoeveelheid werk die er in Vrijspreker gestopt wordt, post daar dan het passende vrijspreker artikel of de url, ook dan weer een groter bereik

– click ook eens wat vaker op de Google advertenties, links van de Vrijspreker artikelen, al is het maar wanneer u een kop koffie gaat halen: elke click levert ons geld op en kost u niets.

En zodoende komen we met zijn allen op grotere hoogte!