En daarmee de welvaart voor ons allen.

Maar is dat echt waar?

Het Centraal Economisch Planbureau (CEP) heeft dat geconstateerd.

In 2006 komt de groei op het niveau dat de Nederlandse Regering heeft bepaald voor het financieel economisch beleid.

(Een soort “weersvoorspelling!)

De NRC heeft het (nog geheim?) rapport in handen gekregen dat over anderhalve week uitkomt. Alleen dit jaar, 2005, wordt het nog slechter, gaan we nog achteruit, maar daarna wordt alles beter!

“Nederland” blijft achter bij de rest van Europa, voor het vijfde jaar achter elkaar, staat in dat rapport. De voorsprong die Nederland had, wordt langzamerhand geheel te niet gedaan. Hoe zou dat toch komen?

Net als bij de weersvoorspelling moeten we dit alles met een zak zout nemen. Er kan van alles en nog wat gebeuren. Niemand weet wat dat is en wat dan de invloed ervan is.

Wat we wel weten, is dat al die overheidsmaatregelen, (gebaseerd op God spelen), de zaak alleen maar slechter maken.

Bijzonder interessant is om deze kreten van het CEP te vergelijken met de studie van de Europese Kamers van Koophandel: Eurochambers: Zie Vrijspreker 11 maart:” EU waanzin en onkunde duidelijk zichtbaar”

https://www.vrijspreker.nl/b…

De economie, en daarmee onze welvaart, zou op vrij eenvoudige wijze kunnen verbeteren. De overheid hoeft zich alleen maar echt terug te trekken. Al die onzin regels afschaffen!

Laat de mensen wonen waar ze willen. Laat werkgever/werknemer gewoon onderling uitmaken tegen welke voorwaarden ze willen samen werken. Laat iedereen de vruchten van zijn arbeid houden.

Na uitvoering van deze simpele regeltjes zal Nederland het meest welvarende land van de hele wereld worden! De bewijzen liggen in de economische geschiedenis van het verleden.

Alleen de durf om dit te doen ontbreekt.

———————————————————————–

P.S.

Net toen ik dit stukje wilde plaatsen, zag ik nog een bericht van het CBS (Centraal Bueau Statistiek) een bericht van vandaag waarin onder andere deze zinnetjes:

” Conjunctuurbeeld: economisch herstel stokt

Het herstel van de economie stagneert. De economische groei is vorig jaar teruggevallen..

Er zijn nog geen duidelijke tekenen van een aantrekkend herstel.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wijzen nog niet op een duidelijke verbetering.

De werkgelegenheid is in het vierde kwartaal gekrompen,”

Zo zie je maar dat je met CBS en CEP alle kanten op kunt.