Wie denkt dat Libertariers rechts of conservatief zijn heeft het mis. Ten aanzien van bijvoorbeeld drugs zijn de libertarische standpunten vaak radicaler dan die van de socialistische partijen.

Logisch ook, want Libertariers streven naar een echt VRIJE wereld. En dat is uiteindelijk veel eenvoudiger dan alles volhangen met regeltjes, die met geweld gehandhaafd moeten worden. Vrijheid is eerlijker, rechtvaardiger en vooral ook goedkoper, en levert heel veel meer op. Voor iedereen!

Neem nou het bekende inheemse plantje Cannabis Sativa Hollandica, ook wel bekend onder de naam Wiet, Marihuana of Hennep. Dit plantje is lange tijd, door de overheid bedreigd met uitsterven. Gelukkig heeft een groot aantal vrijwilligers zich er over ontfermd en het daarmee voor het nageslacht behouden. Veel mensen weten dat hennep als Marihuana een genotsmiddel is. Wat velen niet weten, is dat hennep daarnaast als industriële-hennep, ook een uiterst núttige en productieve plant is. Het verschil tussen deze twee is eigenlijk uitsluitend het percentage THC dat de plant bevat. De industriële variant bevat zo weinig van deze werkzame stof dat je net zo goed de Metro of de Spits kunt oproken.

Van beide soorten zijn zoveel nuttige toepassingen bekend [1], dat het verbazingwekkend is dat het kweken niet met landbouw-subsidies wordt bevorderd!!

* Van de vezels kunnen touw, papier en ook kleding, tassen, meubelbekleding en zeilen gemaakt worden. De binnenste vezels zijn zacht en sterk en kunnen gebruikt worden als absorberend materiaal in de stal of in de tuin (2x absorberender dan houtkrullen). Ook kunnen deze vezels gebruikt worden bij de fabricage van plastics!! Hennep, kan met veel minder chemicaliën tot papier-pulp gemaakt worden dan hout, en de opbrengst van hectare hennep is viermaal groter dan die van een hectare dennenbos. Bovendien kan dit papier vaker gerecycled worden.

* De Zaden zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en rijk aan vitaminen en mineralen en hebben geen psychoactieve eigenschappen, omdat het zaad geen THC bevat. De zaden kunnen worden geperst voor olie, of gepeld voor de voedzame inhoud. Hennep zaden bevatten o.a. gammalinolzuur dat zowel in zalven als in de voeding gebruikt kan worden. Ook in vogel- en diervoeder kunnen de zaden verwerkt worden. Daarnaast kan de ruwe hennep-olie zonder meer gebruikt worden om dieselmotoren op te laten lopen!

* Ook in de geneeskunde kan hennep toegepast worden bij onder andere: Hoest, bronchitis, verzwakt reukzintuig, astma, hooikoorts en andere allergische reacties, huidirritaties, eczeem, ontstekingen, nerveusheid, slapeloosheid, angsten, onrustigheid, pijnbestijding bij kanker en misselijkheid en braken bij chemotherapie.

In de 17e eeuw was het nut van hennep algemeen bekend, en waren amerikaanse boeren zelfs VERPLICHT hennep te kweken! De Founding Fathers Washington en Jefferson schreven er destijds gloedvol over [2]. Tegenwoordig is door overheidsbemoeienis de hennep-plant teruggedrongen tot zolderkamertjes en ‘illegale-kwekerijen’.

Het afschaffen van elke beperking op het kweken van hennep zou gunstig zijn voor zowel het millieu (minder bomen nodig, minder fossiele brandstoffen), voor de werkgelegenheid (wiet-boerderijen en verwerkende industrie) en voor de voedsel- en kleding-industie (goed en goedkoop te kweken, goede grondstoffen). Ten slotte zou ieder die dat wil, ook legaal de hennep als genotsmiddel kunnen gebruiken, voor een prijs die ver onder het huidige hoge niveau ligt. Voor al deze produkten bestaat bovendien een grote exportmarkt. Zeker zolang het kweken en gebruiken in andere landen ook nog verboden is!

Weer een van de voorbeelden hoe de overheidsbemoeienis leidt tot verschraling door zo’n nuttige plant domweg niet te gebruiken.

Meneer Donner, gaat u maar lekker moralistisch en juridisch zitten kniezen en laat ons verder met rust. Dan maken wij er zélf wel wat moois van!!

[1] Alles over hennep

[2] Badnarik over hennep

3 REACTIES

Comments are closed.