Het CBS maakte vandaag bekend dat er 49.000 mensen in 2004 naar het buitenland zijn verhuisd; het hoogste aantal sinds de jaren ’50!

Daarnaast was er een CBS bericht waarin aangetoond werd dat de werkloosheid in alle Nederlandse Provincies toeneemt. Deze is gestegen tot 6,4 % van de beroepsbevolking. (In 2003 was dat 5,3 %)

Voor het verlaten van Nederland werd dan ook onder andere als belangrijke reden opgegeven het vinden van werk, gunstiger belastingtarieven en lagere huurprijzen. Allemaal oorzaken door de overheid veroorzaakt.

Dit is een duidelijk teken aan de wand dat er in Nederland iets mis is. En steeds meer mensen stemmen met hun voeten en gaan weg!

Typisch is dat daarvan dan 13.400 personen naar België of Duitsland vertrekken. Ook landen die zich binden aan de EU, maar dat kennelijk wel slimmer doen!

Diezelfde overheid, die nu deze mensen wegjaagt, is druk doende om andere buitenlanders (van een bepaald niveau!!!) naar Nederland te lokken! Ook knappe studenten die als ze afgestudeerd zijn, wel zo knap geworden zijn dat ze weer weggaan!

En het zou zo eenvoudig zijn. De overheid hoeft zich alleen maar met minder zaken te gaan bemoeien. Een libertarische koers volgen. In de artikelen op deze Vrijspreker kunnen ze daarvoor honderden tips vinden. Dan zou de welvaart snel gaan toenemen.

11 REACTIES

 1. Ik ben ook pas afgestudeerd, en vertrek. Geen zin meer in Nederland. Te weinig ruimte te veel bemoeizucht, jaloezie en afgunst. Mijn belastingcenten zullen niet aan de vergrijzende samenleving ten goede komen
  Ga lekker in het buitenland ondernemen

 2. Van mijn heb je gelijk dat je vertrekt maar om nu de motivatie te gebruiken van ouder wordende nederlanders vindt ik zwak. Ook jij wordt, hoop ik, ouder.
  en wijzer.

 3. Het is niet moeilijk om te zeggen : Ik ga weg, dan wel emigreren. Maar de emigranten van nu zijn wel anders.

  Vaak goed opgeleid, met werkervaring, met geld, inkomen en vaak een eigen bedrijf.

  De meeste landen in de wereld zien de gemakkelijke gelukzoekers liever gaan dan komen.

  In Nederland is het altijd een komen en gaan van mensen.

  Kijk maar eens naar al die Nederlandse namen in het grootste deel van de wereld.

  Het is hier te klein, te koud, te over ontwikkeld of wat dan ook en dan : dan gaan ze weer!!

 4. Ik ben het helemaal met Dennis eens. Ook ik ga binnenkort naar het buitenland met als doel niet meer terug te komen. Ik val inderdaad in de bovengenoemde omschrijving en merk dat mijn leeftijdsgenoten allemaal in een soort ‘wat-ga-ik-doen-met-mijn-leven’-fase zitten en velen ons benijden om onze emigratieplannen.
  Op naar het buitenland waar het lekker warm is, rustiger en een stuk minder ingewikkeld!

 5. Het gaat er mij om dat Nederland nu zo dom bezig is. Een soort van jaren ’50 dorpsmentaliteit is tot norm verheven, en men snijdt zich in eigen vingers door alles wat vreemd is zo veel mogelijk buiten te houden (zelfs briljante buitenlandse studenten komen er met moeite in – Nederlandse kenniseconomie ha ha!). Ja zo vang je de vergrijzing inderdaad goed op! Ik zou wel gek zijn hier te blijven in een land waar de visieloze middelmaat regeert! Succes met premier Wilders straks!

 6. Ik loop al een hele tijd met de plannen rond naar Zweden te vertrekken. Belangrijkste motivatie is meer ruimte, minder stress van mensen om je heen, en vooral meer tolerantie naar elkaar toe.

  Binnenkort ga ik concreet stappen ondernemen om daar een stuk grond te kopen met de bedoeling daar een huis op te bouwen, een die ik in Nederland nooit zou kunnen betalen. Het is hier gewoon te duur.

 7. DE LEUKSTE EN GEZELLIGSTE KROEGEN ZIJN IN NEDERLAND.WAT JE OOK WIL ONDERNEMEN HET KAN HIER.WARMTE EN BOERENKOOL.VROUWEN NERGENS IN WERELD
  ZO MOOI ALS HIER.PRATEN IN JE EIGEN TAAL.

 8. [8] Nou Jan, nog bedankt he! Maar ik maak gebruik van mijn recht op vrije vestiging overal binnen de EU, en zit straks misschien nog wel verder weg.
  Nederland prijst zichzelf gewoon uit de markt met de huidige heersende mentaliteit.

 9. [8] Bovndien, de huidige regering heeft geen antwoorden meer op de problemen van nu. Groeiende kloof tussen arm en rijk, massa´s armen die op zoek zijn naar welvaart, milieuproblematiek, stijgende zeespiegel… Volgens procedures klopt alles, maar je zult merken dat alles mis is zodra het laaggelegen deel van NL is ondergelopen. Demagogendemocratie!

 10. jullie zijn echt zo hobbyloos om dit allemaal te plaatsen net een
  een of ander dom praatgroepje

Comments are closed.